2024. március 28., csütörtök

Még nem a roncstelepre vezet az euro–3-as útja

A behozatali tilalmat követően is mehetnek műszaki vizsgára az ilyen besorolású autók

Szerbiába az elmúlt öt évben több mint 800 ezer használt autót hoztak be az importőrök, és ennek több mint a fele euro–3-as motorral került az országunkba. A szerdai számunkban mi is beszámoltunk arról a feltehetően júniusban érvénybe lépő behozatali tilalomról, amelynek előrehozatalát a térségünkben tapasztalt magas légszennyezettséggel indokolták az illetékesek.

A legutóbbi öt évre vonatkozó adatok alapján ugyanis utainkon jelenleg legkevesebb 400 ezer euro–3-as motorral meghajtott jármű száguldozik. Az európai piacokról már kitiltott motortípus területeinken is az egyik legnagyobb légszennyezőnek számít, így a járművekre vonatkozó környezetvédelmi intézkedések megszigorítása főként ellenük irányul. A napokban beharangozott behozatali tilalom azonban nem azt jelenti, hogy júniustól nem lehet műszaki vizsgára vinni a már regisztrált járműveket – nyilatkozta a szerbiai Sputnjik hírportálnak Žarko Malinović, a Szerbiai Gazdasági Kamara kereskedelmi egyesületének titkára.

– Jól átgondolt tervek alapján kell újítanunk az országunkban felgyülemlett, nagyon rossz állapotban levő gépparkot. Figyelembe kell venni a lakosok és az állam érdekeit is, így legkevesebb ötéves csereciklusban kell gondolkodnunk.

Az euro–3-as motorok tulajdonosait nem kötelezik a katalizátor beépítésére sem – mondta az illetékes, és kiemelte, hogy a műszaki vizsgáztatásra vonatkozó rendeletek továbbra sem változnak. A tervezett szigorítás ugyanis kizárólag a behozatalra vonatkozik. Szerbiába ugyanis csak a múlt év folyamán 142 ezer új és használt jármű érkezett, s ezekből 90 ezer euro–3-as környezetvédelmi besorolású volt. Az elsődleges cél, hogy megakadályozzák a nyugati országokból érkező roncsok további terjedését országunkban, nem pedig az, hogy a már itt lévőket küldjék roncstelepre – hangsúlyozta a kereskedelmi titkár, aki szerint „hiába dobunk ki 100 ezer roncsot évente, ha nem tudjuk őket újabbra cseréltetni”.

A Szerbiai Gazdasági Kamara kereskedelmi egyesülete a behozatal korlátozása mellett javaslatot tett az ökológiailag megfelelő gépkocsik beszerzésének állami támogatására is.

– Az elektromos autók esetében nincs gázkibocsátás, teljes mértékben környezetkímélők. Ezek a járművek jelenleg 20-30 százalékkal drágábbak a benzin- vagy dízelmeghajtású személygépkocsiknál, de lényegesen kevesebb a fogyasztásuk. Öt év alatt körülbelül 5000 eurót lehet megspórolni az üzemanyagon. Amennyiben ezt kiegészítjük egy szintén 5000 eurós állami támogatással, akkor a hibrid személygépkocsik versenyképessé válnak a jelenleg vásárolt használt autókkal szemben – részletezte Malinović.

Tavaly 27 ezer új autót vásároltak Szerbiában. Amennyiben évente a vásárlók egyharmada az elektromos autók mellett döntene, akkor öt év alatt csaknem 50 ezer új, teljesen környezetkímélő jármű futhatna utainkon – számolt be a szakember. Szerinte öt év elteltével ezen hibridek már újra kereskedelembe kerülnének, és azok is hozzáférhetnének az ökoautókhoz, akiknek korlátozottabbak az anyagi lehetőségeik.

Az állami támogatással és az euro–3-as besorolású személygépkocsik behozatalának korlátozásával tehát a következő öt évben jelentősen lehetne javítani a szerbiai géppark minőségén, s ez a légszennyeződés csökkenéséhez vezethetne országunkban – állítják a szakemberek.