2024. március 28., csütörtök

Több mint 1200 tonna veszélyes hulladékra bukkantak Újvidéken

A tartományi székváros ipari övezetében a környezetvédelmi felügyelőség 1289 tonna illegálisan lerakott és veszélyes hulladékot talált, tudta meg a 021-es rádió.

illusztráció: pixabay

illusztráció: pixabay

A felügyelők még tavaly októberben bukkantak a rakományra, amikor az újvidéki Eco-Logistica telephelyét vizsgálták át. A vállalatnak az adott pillanatban volt hulladéktárolási engedélye a Primorska utcában. Csakhogy kiderült, hogy ugyanez a vállalat veszélyes hulladékot is tárolt az Ipari/Industrijska utca egy zárt épületében, amire viszont nem volt engedélye – erősítette meg a tartományi felügyelőség. A csaknem 1300 tonnányi rakomány 650 gépkocsi, vagy 200 afrikai elefánt súlyának felel meg.

A felügyelőség javaslatára tavaly decemberben megvonták az Eco-Logisticától a hulladéktárolási engedélyt, ugyanakkor utasították, hogy az illegálisan tárolt hulladékot adja át a veszélyes hulladékot kezelő jogi személynek.

A vállalat és A.U. felelős személy ellen bűnvádi feljelentést tettek, amiért veszélyes anyagot szállított Szerbiába, továbbá mert engedély nélkül feldolgozta, és tárolta azt. A vizsgálat folyamatban van.