2024. április 24., szerda

Tornagyőzelemmel zárták a lányok a téli szünetet

A hétvégén Nagybecskereken ismét megrendezték a Sredoje Milankov Beli-emléktornát, amelyen, akárcsak a korábbi években, az idén is nyolc női csapat vett részt. Az I. női liga bajnoka, a magyarkanizsai TSC két felállítással is képviseltette magát a közép-bánáti vetélkedésen, a felnőttcsapat az A, az U15-ös gárda pedig a B előjelű csoportban szerepelt. Sóti Rékáék százszázalékos teljesítménnyel megnyerték csoportjukat, míg a kék-fehérek utánpótláscsapata a házigazda Futura mögött a második helyen végzett, így az elődöntőben magyarkanizsai házicsatára került sor, amelyen az első csapat Balázs, Jankov és Kecman góljaival már 3:0-ra is vezetett, a „kicsik” azonban nem adták fel, és a hajrában szerzett két góllal szépítettek az eredményen. A Medison Sportcsarnokban megrendezett torna döntőjében a TSC gárdája fölényes, 7:1 arányú győzelmet aratott a nagybecskereki Futura felett, a 3. helyért lejátszott találkozón pedig a muzslyai Lehel 2:0-ra nyert a magyarkanizsai fiatalok ellen. A torna gólkirálya Balázs Bettina (TSC) lett 5 góllal, a legjobb játékosnak pedig a szintén a TSC-ben szereplő Marijana Jankovot választották meg. A nagybecskereki tornával a magyarkanizsai női klub számára lezárult a teremtornák sorozata, a lányok február 1-jétől már a szabadban készülnek a tavaszi folytatásra.

A Sredoje Milankov Beli-emléktorna végső sorrendje: 1. TSC, 2. Futura, 3. Lehel, 4. TSC U15, 5. Moskva (Újvidék), 6. Nova Kolonija (Kovin), 7. Jedinstvo (Ub), 8. Jedinstvo U15.

SZABADKA

Névsorolvasás a Bácskában

A Szerb Liga vajdasági csoportjának második helyezettje, a szabadkai Bácska 1901 csapata elkezdte a felkészülést a bajnokság tavaszi részére. A játékosokat Savo Pavićević vezetőedző és Robertino Širola, a klub alelnöke köszöntötte, jó munkát és sérülésmentes felkészülést kívánva a csapatnak. A piros-fehérekhez négy új játékos, Radosavljević, Vojičić, Cetina és Ćulibrk érkezett, a korábbi játékosok közül Orčić és Bursać visszatért a Bácskába, Simić pedig hosszabb sérülést követően öltötte magára újra a Zombori útiak mezét.

A tavaszi idény nehezebb lesz a bajnokság őszi részénél, sok munka vár ránk. Szeretnénk feljutni a magasabb ligába, de ha ez nem sikerül, akkor sem szeretnénk lecsúszni a második helyről. A felkészülési időszakban a palánkai Bácskával, a zombori Radničkivel és a Spartacus ifjúsági csapatával mérkőzünk, de még néhány találkozó egyeztetés alatt áll. A távozókat illetően annyi biztos, hogy Davor Rajkovača a zombori Radničkiban folytatja pályafutását, míg Aleksandar Nosković befejezte pályafutását. Egy-két erősítésre szükségünk lenne. Gondolok itt a kapusposztra, de egy csatár és egy összekötő is jól jönne a csapatba. Jó lenne mindezt minél hamarabb megoldani, hogy minél több időt készülhessünk együtt – mondta a vezetőedző.

A Bácska 1901 lemaradása az első helyen álló pancsovai Železničar mögött nyolc pont. A tavaszi nyitányon, március 8-án a piros-fehérek a Dunav (Stari Banovci) vendégei lesznek.