2024. április 25., csütörtök

Németországban is kezelnek koronavírussal fertőzött beteget

Kínában a vírus halálos áldozatainak száma átlépte a százat, a betegség megjelent a fővárosban, Pekingben is

Németországban is megjelent az új koronavírus. A bajor egészségügyi minisztérium hétfő este jelentette, hogy egy férfit kezelnek koronavírus okozta megbetegedéssel, de állapota stabil.

Közben Kínában a vírus halálos áldozatainak száma átlépte a százat, a betegség megjelent a fővárosban, Pekingben is.

Január 27-én estére a regisztrált betegek számra elérte a 4515-öt. A kínai hatóságok tovább szigorították az utazási korlátozást. Vuhan városát, amely a vírus epicentruma, gyakorlatilag lezárták Hubej tartománnyal együtt.

A légzőszervi megbetegedést okozó új koronavírus ellen nincs gyógyszer, a legtöbb halálos áldozat idős ember, akiknek egyébként is volt már valamilyen légzőszervi megbetegedése, amit a vírus felülfertőzött.

Kínán kívül még nem vesztette életét senki a vírus okozta megbetegedésben.

Az Egyesült Államokban az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ kiterjesztette a Kínából érkező utasokat érintő vizsgálatokat további 20 repülőtérre. Eddig csak azon az öt repülőtéren ellenőrizték az utasokat, ahova Hupej tartományból érkeznek járatok. Az Egyesült Államok 26 tagállamában 110 beteget vizsgálnak koronavírusos fertőzés gyanújával.

Az amerikai egészségügyi hatóság utazási figyelmeztetést is kiadott, arra kérik az embereket, ha nem szükséges, ne utazzanak Kínában, mert az érintett tartományban nem garantált a megfelelő orvosi ellátás.