2024. március 29., péntek

Mentorprogram és szakmai fejlődés

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány munkatársai a héten a szabadkai oktatási intézményekben tartanak tájékoztató előadást

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány képviselői ma a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatóinak tartottak tájékoztatót támogatói programjukról. Az alapítvány célja a Kárpát-medencében élő tehetséges fiatalok felkutatása, támogatása és fejlődési lehetőségük biztosítása.

– Azoknak, akik hozzánk jelentkeznek, és akiket a kuratórium kiválaszt, egyéni fejlesztést biztosítunk egy mentorprogramon keresztül. Ezenkívül számos olyan fejlesztőprogramunk van, amelyekbe be lehet kapcsolódni. Nappali tagozatos hallgatók jelentkezhetnek. Fontos, hogy milyen belső motivációjuk, jövőképük és tanulmányi eredményük van. A támogatottak mentort kapnak, aki követi a szakmai fejlődésüket – nyilatkozta Petri László, a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány kurátora.

Az alapítvány olyan 14–30 év közötti fiatalok jelentkezését várja, akik nappali tagozaton tanulnak, kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkeznek, rendszeresen járnak tanulmányi versenyekre, valamint szeretnének szakmailag fejlődni. Az érdeklődők a www.kmta.hu honlapon kaphatnak bővebb tájékoztatást.

– A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány elnöke és munkatársai már több alkalommal ellátogattak Vajdaságba. Az elmúlt időszakban a középiskolásoknak tartottak előadást. A mostani és a következő látogatásaik alkalmával pedig az egyetemistáknak is tartanak előadást azokról a lehetőségekről, amelyeket az alapítványuk végez. A Magyar Nemzeti Tanács és a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány között szoros együttműködés alakult ki, hiszen mind az MNT-nek, mind az alapítványnak az a célja, hogy az itthoni továbbtanulókat segítse, a középiskolai és egyetemi tanulmányaik alatt. Az alapítvány a felkutatás, a megtalálás és a tehetségek gondozásában van a fiatalok segítségére – szögezte le Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke. Mint hozzátette, a Kárpát-medencei Tehetségsegítő Alapítvány munkatársai tavaly a csókai Vegyészeti-Élelmiszeripari Középiskola, a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, az Óbecsei Gimnázium és az óbecsei Műszaki Iskola tanulói számára tartottak tájékoztatót. A héten ellátogatnak a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára, a Bosa Milićević Közgazdasági Középiskolába, a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumba, az Ivan Sarić Műszaki Iskolába és a Szabadkai Zeneiskolába.