2024. április 25., csütörtök

Agrárkomplexum létesül Őrszállásnál

Zombor város közigazgatása előzetes betekintést tett lehetővé a majdani létesítmény készülő területi tervébe. A csaknem 1100 hektáros komplexum beruházója a gádori Pan Harvest Kft.

Az őrszállási kataszteri községbe tervezett létesítmény alapjában a mezőgazdasági termelést szolgálja, a szántók mellett lesznek vizes területei, meliorációs csatornája, közútja és dűlőútjai. A terület elvileg két részre oszlik. Az elsőben halastavak, farmok, üvegházak és fóliasátrak, illetve hűtőházak, raktárak, magtárak, magszárítók, garázsok, górék, hombárok, éléskamrák, fészerek létesülhetnek. Itt épülnek majd meg a kommunális infrastruktúra létesítményei is, köztük az energiaellátást biztosító biogáz-generátor, napkollektorok és szélparkok.

A terület másik részére három különböző tanyatípust, gyümölcs- és szőlészeti létesítményeket és egy, az ásványi nyersanyagok kinyerésére szolgáló objektumot terveznek. A leendő részletes területrendezési terv a jelenlegi helyiről községi rangra emelné az Őrszállást Sárival összekötő közutat, a dűlőutakra pedig aszfaltburkolatot ígér.

A részletes területrendezési tervet február 7-éig lehet megtekinteni a Megyeháza 143-as irodájában, munkanapokon 14 óráig, és addig a dátumig terjeszthetők be a tervre vonatkozó írásos észrevételek és javaslatok is.