2024. április 25., csütörtök

Téli Játszóház az újvidéki Petőfiben

Az iskolaszünet után a Szombati Játszóház megnyitotta kapuját, a szervezők a következő időszakban szeretettel várják a fiatalokat szombatonként 11 órakor a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ klubhelyiségében.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A legkisebbeknek, azaz az alig néhány hónapos gyerekek számára elképzelt Ringatóra minden olyan anyukát, apukát és nagyszülőt is meghívnak, aki szívesen együtt énekel, játszik a kicsikkel. Ez a foglalkozás szombatonként 10 órakor kezdődik.

– Az évszakhoz és az alkalomhoz igazodunk mindig. Ilyenkor, farsangi időszakban farsangi játszóházakat szervezünk. Hamarosan megtartunk egy hagyományos, farsangi gyermekjelmezbált is, kiszebáb égetéssel, télűzéssel, de a pontos dátumot még nem tudjuk – hallottuk Hanák Rigó Ildikó foglalkozásvezetőtől. Emlékeztetett arra, hogy hamarosan Vajdaság-szerte számos városban megszervezik a Ringató-foglalkozásokat, nyárig nagyjából 12 településre látogatnak el.

A Ringató nagyon fontos, korai zenei-nevelési módszerre alapozó interaktív fejlesztés, amely a motorika, a beszédfejlesztés és az anyanyelvápolás szempontjából is különösen jelentős – mondják a szervezők.