2024. március 29., péntek

Másfél év eredménye

Kézbe vehették oklevelüket a Cnesa-képzés résztvevői

Kiosztották az elismerő okleveleket a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben azoknak a felnőtteknek, akik másfél éven át, négyszáz tanórán keresztül a gazdasági könyvelés alapjait sajátították el. A képzésen kilenc felnőtt vett részt.

Fotó: Jenei Klementina

Fotó: Jenei Klementina

Búzás Hedvig oktatásszervező elmondta, hogy 1958 óta foglalkoznak az intézményben felnőttképzéssel, ám a felnőttképzési törvény meghozatalával komoly előírásoknak kell megfelelni.

– Össze kellett állítanunk a képzési programot, amit a szakemberek átnéztek, véleményeztek és jóváhagytak. A képzésben résztvevő előadók és szervezők Belgrádban egy hét modulból álló képzésen kellett hogy részt vegyenek, emellett az intézmény infrastruktúráját is ellenőrizték. Mindennek hozadékaként megkaptuk a tartományi oktatási titkárságtól az akkreditációt, ami azt jelenti, hogy öt évig jogosultak vagyunk a Gazdasági változások könyvelése elnevezésű képzés lebonyolítására – mondta az oktatásszervező.

A kilenc fős csoport 2018 nyarán kezdte meg a tanulást, heti két alkalommal. A képzés záró akkordja egy komplex záróvizsga volt, melynek akadályát mindannyian sikeresen vették a magyar nyelven tanuló felnőttek. A Cnesában már tervezik a következő képzést, szintén gazdasági könyvelés témában, aminek feltétele, hogy meglegyen a tizenöt jelentkező.