2024. április 26., péntek

Februárban megkezdődik az e-beiratkozás

Óbecsén már február 2-án megkezdődik a beiratkozás az általános iskolákba, és bár hasznos lehet, az idei évtől az e-beiratkozás bevezetésének köszönhetően már nem kötelező anyakönyvi kivonatot is vinnie a beiratkozónak – jelentették be az óbecsei iskolaigazgatók aktívájának pénteki sajtótájékoztatóján.

Óbecsén az idén 190 szerb és 132 magyar, azaz összesen 322 diák fejezi be általános iskolai tanulmányait, tavaly ez a szám 366 volt. Óbecsén 103 szerb és 96 magyar gyerek fog először beülni az iskolapadba, ezen kívül Bácsföldváron 28 szerb és 14 magyar, Péterrévén 3 szerb és 40 magyar, Radičevićen 10 szerb, Dreán 4 magyar és Pecesoron 3 magyar elsős kisdiák lesz. A diáklétszám csökkenése ellenére a Petar Konjović Zeneiskola tovább tudja bővíteni a tevékenységét, ugyanis a csúrogi kihelyezett tagozata mellett a következő iskolaévben már Temerinben is az óbecsei zeneiskola tanárai oktatják majd a gyerekeket.

Az óbecsei középiskolák – a Műszaki Iskola, a Közgazdasági-kereskedelmi Iskola és az Óbecsei Gimnázium – április 3-án 9 és 16 óra között, a sportközpontban egy oktatási vásáron mutatkoznak be az érdeklődőknek. A középiskolák beiratkozási tervei ugyan még nem készültek el, de a Közgazdasági-kereskedelmi Iskolában az idén is 6, a gimnáziumban 3, a Műszaki Iskolában pedig ugyancsak 6 első osztályra számítanak.