2024. március 28., csütörtök
VÍZILABDA

Szépen csillog az a bronz is!

A női torna Spanyolország győzelmével zárult, Miguel Oca együttese egy végig izgalmas és fordulatos mérkőzésen 13:12-re legyőzte Oroszországot. Mivel a spanyolok már a tavalyi világbajnokságon kiharcolták az olimpiai részvételt, így a második helyezett oroszok is ott lehetnek Tokióban.

A házigazdák a döntő helyett inkább a bronzmérkőzést várták feszült izgalommal, aminek során a magyar válogatott végül 10:8-ra megverte a címvédő Hollandiát! Bíró Attila együttese jól kezdett, ám egy rövidzárlatot és négy holland gólt követően már futnia kellett az eredmény után. A harmadik negyedben talált ismét magára a csapat, fordított, és a vezetést is átvette. A záró játékrészt három kivédekezett hátránnyal nyitotta a Bíró-csapat, ami megpecsételte a hollandok további sorsát. A jó csapatjátékra a továbbiakban is szükség lesz, hiszen az együttes március közepén Triesztben olimpiai selejtezőt játszik. Jó hír, hogy az elődöntőben ujjsérülést (szalagszakadást) szenvedő Gurisatti Gréta már a műtéten is túl van, és hamarosan újra bevethető lesz.

Különdíjasok: Beatriz Ortiz (MVP), Anna Karnauh (legjobb kapus), Keszthelyi Rita (gólkirálynő, 28 találat).

Eredmények, döntő: Spanyolország–Oroszország 13:12. A 3. helyért: Magyarország–Hollandia 10:8. Az 5. helyért: Görögország–Olaszország 5:7. A 7. helyért: Franciaország–Szlovákia 17:8.