2024. április 20., szombat

Fényárban a Limáni park

Világító gombák és állatfigurák ragyogták be tegnap este a Limáni parkot. Az üvegből, különleges műanyagból, színes szövetből készített lampionok a szivárvány színeiben izzottak és vonzották közelükbe a kíváncsi járókelőket.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A parkot négy részre osztották a díszítő-tervezők, különálló témákat mutattak be. A pávát, elefántot és más állatokat ábrázoló két részleg mellett egy boltíves átjárót és egy gombaerdőt is életre keltettek a kiállítás megalkotói. A gyerekek és a felnőttek is leginkább a gombaerdőt élvezték, itt szabadon járhattak-kelhettek, a biztonságiak nem akadékoskodtak.

A kínai újév egyik jellegzetessége a lampionok bekapcsolása, amelyek fényét majdnem egy hónapon keresztül élvezhetik az ünneplők. Újvidéken tehát tegnap kapcsolták fel a lámpásokat, holnap majd Belgrádban is világítanak, február 16-áig megtekintheti őket bárki, ingyenesen.

A keleti szilveszterezés Slobodan Trkulja zenész kezdeményezésére történik immár második alkalommal, művészünket népszerű fellépőként tisztelik a Kínai Népköztársaságban, országaink kultúrájának elmélyítésén fáradozik önkéntesen. A tegnap megnyílt rendezvény jó alkalmat nyújt a szerb–kínai barátság további összekovácsolásának.