2024. március 28., csütörtök

Đoković könnyed sikerrel nyolcaddöntős, Serena Williams kiesett

A címvédő szerb Novak Đoković könnyed sikerrel jutott be a nyolcaddöntőbe a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Novak Đoković (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković (Fotó: Beta/AP)

A torna hétszeres győztese, akit ezúttal a második helyen emeltek ki, pénteken, a harmadik fordulóban három sima szettben, 1 óra 27 perc alatt kerekedett a japán Nisioka Josihito fölé. Đoković karrierje során 50. alkalommal jutott GS-viadalon a nyolcaddöntőbe, a következő ellenfele az argentin Diego Schwartzman lesz.
A nőknél két korábbi világelső, az amerikai Serena Williams és a dán Caroline Wozniacki számára is a harmadik kör jelentette a végállomást.
Williamst a kínai Vang Hsziang győzte le nagy csatában azok után, hogy tavaly szeptemberben, a US Open negyeddöntőjében az esélyesebb amerikai 44 perc alatt, 6:1, 6:0-re nyerte kettejük találkozóját. A 23 GS-trófeánál tartó Williams elmondása szerint ezúttal rengeteget hibázott, és nem nyújtott profihoz méltó teljesítményt.
Wozniackit a tunéziai Onsz Dzsabur verte három szettben, a dán játékos pályafutása utolsó mérkőzését játszotta. A 29 esztendős teniszező 2018-ban megnyerte a Grand Slam-tornák sorozatát nyitó hagyományos év eleji melbourne-i viadalt, és jelenleg a 36. helyen áll a világranglistán. December elején jelentette be, hogy az Australian Openen még elindul, utána azonban befejezi profi karrierjét. Hangsúlyozta: döntésének semmi köze nincs egészségi állapotához, párjával családalapítást terveznek.
A jelenlegi női világelső ausztrál Ashleigh Barty viszont ott van már a legjobb 16 között, miután két sima játszmában jobbnak bizonyult a kazah Jelena Ribakinánál.