2024. április 24., szerda

Diadalittas hangulat Karićnál

Valóságos metropoliszt épít a cég Fehéroroszországban

A BK Csoport megőrizte piacvezető pozícióját a Világgazdasági Fórumon Davosban, jelentette be közleményében Bogoljub Karić szerb üzletember és politikus. Mint ismeretes, Karić egy évtizedet töltött el korábban Oroszországban rejtőzködve (2006–2016), s miután ejtették az ellene felhozott pénzmosási vádakat, hazatért Szerbiába. A csoport bejelentette, hogy a portfóliójába tartozó Dana Holdings immár harmadik alkalommal került a világ száz legjobb cégét felvonultató listára, a Minsk World fehéroroszországi multifunkcionális lakópark építéséért kapott elismerést. Három és fél millió négyzetméteren épít ott létesítményeket a BK Csoport, mintegy 400 ezren laknak majd a „város a városban” projektum szerint készülő negyedben. Jelenleg Európa legnagyobb építkezésének számít a kezdeményezés. Nebojša Karićot a világ legjobb végrehajtó igazgatójának választották meg az építőiparban.

A BK Csoport arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben építőipari vállalatuk sikert sikerre halmoz, olyan cégek, mint amilyen például az Alibaba, az Amazon, az IBM, a Bayer vagy a MasterCard lecsúsztak az említett százas toplistáról.

A brit World Finance magazin kitüntetését Davosban Dragomir J. Karić vette át Bogoljub Karić, a cégcsoport igazgatójának nevében. Olyan nevek között van ismét a BK Csoport és a Dana Holdings, mint a Samsung, az Apple, a Rio Tinto, a Hitachi, a Nike vagy a Nordex, tesz említést az elismerés kapcsán kiadott tájékoztatás. „Karićék ismét ott szerepelnek, ahol a világ legjobbjai találhatók, hatalmas projektumaink világszerte felhívták magukra a figyelmet, Szerbia ma valóságos tigrise Kelet-Európa fejlődésének élen Aleksandar Vučić államfővel”, nyilatkozta a díjátadón Dragomir J. Karić. Emlékeztetett arra is, hogy a minszki komplexumot a szerb államfő, valamint Milorad Dodik, a boszniai hármas elnökség szerb tagja is megtekintette.