2024. március 28., csütörtök
ZENTAI PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA

Újabb sikerek

A zentai Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai a közelmúltban a budapesti Magyarság Házában jártak, ahol a magyar kultúra napjához kapcsolódó Kárpát-medencei esszéíró pályázat díjkiosztó ünnepségén vettek részt.

Fotó: Gruik Zsuzsa

Fotó: Gruik Zsuzsa

Kormányos Katona Gyöngyi magyartanárnő szerint a felhívás célja az volt, hogy elmélyítsék a fiatalokban a szülőföld és az anyanyelv iránti szeretetet, és hogy segítsék őket tehetségük kibontakoztatásában. Mint mondta, kilenc tanuló munkáját küldték el Budapestre, közülük öten értek el helyezést. Budai Péter első díjat kapott, Palotás Petra és Katona Noémi második díjat érdemelt ki, Török Ákos harmadik díjban részesült, Nagy Abonyi Gábor pedig különdíjat szerzett.

– Számos verseny áll még a gyerekek előtt a második félévben. Készülnek helyesírási, nyelvtani, nyelvhelyességi versenyre is. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark idén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját, aminek kapcsán vetélkedősorozatot indítottak. A mi iskolánk ezen négy csapattal vesz részt. A Nemzeti Művelődési Intézet meghirdette a Hungarikumok Vetélkedőjét, amelynek első fordulóján sikeresen túljutott a csapatunk – fejtette ki Kormányos Katona Gyöngyi.

Gordán Kolos, az iskola igazgatója gratulált a diákoknak, és hangsúlyozta, hogy azoknak a tanulóknak a munkáját is el kell ismerni, akik nem érnek el eredményeket a versenyeken.

– Rájuk is büszkének kell lennünk, hiszen fáradságot és időt nem kímélve készülnek a megmérettetésekre, a szórakozást félretéve a tanulmányaikhoz kapcsolódó, érdekes témákkal foglalkoznak. Az iskola ezután is támogatni fogja azokat a diákokat, akiknek lesz idejük és erejük eljutni a versenyekre. A kollégákat is megpróbálom arra ösztönözni, hogy találják meg a gyerekekben a rejtett kincset, amit csak a pedagógusok tudnak előásni – emelte ki Gordán Kolos.