2024. április 23., kedd

Programok Óbecsén

Fingerbang a színházban
Január 24-én (pénteken) 22 órakor ingyenes koncertet ad a Városi Színház klubjában az óbecsei Fingerbang. A bluesegyüttes repertoárján a blueszene mellett rockdalok és saját szerzemények is szerepelnek.

Farsangi bál az Újfaluban
Balázs-napi farsangi bál lesz február 8-án (szombaton) 19 órakor az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola felújított tornatermében. A muzsikusok is újfalusiak lesznek, a Becsei Jóbarátok húzzák majd a talpalávalót, a menü pedig csirkepaprikás lesz galuskával. A jegy ára 700 dinár.
Érdeklődni, jegyet foglalni a 064-27-35-272-es telefonszámon Szerda Andrásnál, illetve a 064-21-15-323-as telefonszámon Pozder Attilánál lehet.

39 lépcsőfok a színpadon
Február 8-án (szombaton) 20 órakor a Városi Színház nagytermében mutatják be Patrick Barlow 39 lépcsőfok című, John Buchan regénye és Alfred Hitchcock filmje alapján írott darabját. A történet szerint Richard Hannay középkorú, jól szituált, jó megjelenésű agglegény meglehetős unalomban éli szürke hétköznapjait Londonban, amíg egy napon véletlenül össze nem találkozik egy feltűnően csinos fiatal nővel, és hirtelen egy irtózatos bűnügy kellős közepén nem találja magát. Patrick Barlow 2005-ös színpadi változata óriási sikert aratott Londonban, és azóta az egész világot bejárta. Az Óbecsén bemutatásra kerülő, Monty Python-os humorral átszőtt darab különlegessége, hogy négy színész bújik több mint 30 szereplő bőrébe. Az óbecsei Városi Színház és az újvidéki Ifjúsági Színház közös produkciójának a bemutatójára 400 dinárba kerül a belépőjegy.

Magyar bál a kultúrkörben
Február 22-én (szombaton) 19 órakor ismét lesz magyar bál az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A jó hangulatról ezen az eseményen is a Becsei Jóbarátok együttes fog gondoskodni. Hidegtál, marhapörkölt és desszert várja a vendégeket, de a szervezők gazdag tombolát is ígérnek a résztvevőknek. A belépőjegy ára 1000 dinár. Jegyet váltani elővételben február 18-áig lehet a kultúrkör irodájában munkanapokon 8 és 13 óra között. n feró

BÁCSFÖLDVÁR - Előadás a mezőgazdasági támogatásokról
Január 24-én (pénteken) 18 órakor Támogatásokhoz szükséges dokumentumok és feltételek címmel tartanak előadást Bácsföldváron az újfalusi klubban (Boris Kidrič u. 14.). A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége által szervezett eseményen Kiss Kornélia tordai, illetve Fehér Kálmán bácsföldvári és temerini falugazdász fog beszélni a témáról.