2024. április 25., csütörtök
ZENTA

Kézikönyv dobosoknak

Holnap a Mojo klubban

Elsősorban amatőr zenészek és zenekedvelők számára lehet érdekes az a könyvbemutató, amelyet holnap, pénteken este hat órától rendeznek meg a zentai Mojo klubban.

Az est folyamán ugyanis Goran Evetović szerb nyelven megjelent Dobos kézikönyv – Út a nagyszínpadig című kiadványát népszerűsítik a szerző jelenlétében.

Goran Evetović tizenévesként különböző helyi együttesekben kezdett el dobolni, azzal, hogy autodidakta módon, és más zenészek segítségével tanult meg játszani a hangszeren. Ezt követően a Budapesti Kőbányai Zenei Stúdióban tanult kortárs és dzsessz zenét Solti János osztályában, a mesterképzést pedig az Újvidéki Művészeti Akadémián végezte el. Jelen pillanatban komolyzenével és könnyűzenével is foglalkozik, és számos neves komolyzenésszel és rockzenei előadóval is együttműködik, s egyike a Szabadkai Zenei Középiskola dzsesszzenei szak kezdeményezőjének.

A bemutatásra kerülő könyvben Evetović a kezdő, és profi dobosokat egyaránt bevezeti a hangszer történelmébe és a dobokon játszás fortélyaiba.