2024. március 29., péntek

Várnézőbe csak gyalogosan?

A gépesített tömegturizmus veszélyezteti a péterváradi erődítményt

A Péterváradi vár és a környék sétálózónává való átalakításának ötletével összhangban az egykori Ferenc József vasúti híd lábaira kerékpár- és sétálóutat terveznek felépíteni.

Fotó: Szeli Balázs

Fotó: Szeli Balázs

Az utóbbi időben számos szaktanácskozást, megbeszélést tartottak a hídépítés témájára, ezek eredményeként arra a megállapításra jutottak a résztvevők, hogy Újvidék ökovárossá való alakításának egyik fontos mérföldköve lenne e terv megvalósítása. Megkönnyítené az átkelést és a bejutást is a várba. Jelenleg számos turistának, fogyatékkal élő személynek és az időseknek nehezen megközelíthető a létesítmény. Minderre az újvidéki Műemlékvédelmi Intézet által a médiákhoz nemrégiben eljutatott közlemény emlékeztet, amelyet mr. Siniša Jokić igazgató látott el kézjegyével.

Az összefoglalóból az is kiderül, hogy számos európai nagyvárosban a kerékpárutak és a sétányok kiépítésére nagy figyelmet fordítanak, ezért az utóbbi időben számtalanszor szóba került az, hogy Újvidéket a kerékpárosok városává kell átalakítani. A tervezett híd lehetővé tenné a Pétervárad és Újvidék közötti akadálytalan kerékpárforgalmat. Ennek köszönhetően a város csatlakozhatna azon európai nagyvárosok sorához, amelyekben az ilyenfajta közlekedési kultúra már nagy hagyománnyal bír. A számos előny közül kiemelendő, hogy így csökkenne a gépkocsiforgalom a városközpontban, tehát ott is több hely maradna a kerékpárosok számára. Az elmúlt években több tervezetet is kidolgoztak arra vonatkozóan, hogy az egész erődítmény állapotát megőrizzék, és hogy könnyen megközelíthető legyen, ezek a tervek a közlekedési gondok megoldására is kitértek. – Sajnos egy újabb, 2009. évi tervdokumentáció szerint négysávos gépjárműforgalomra szánt utat terveztek kiépíteni az egykori vasúti híd helyén, amely a vár alatt áthaladó, két alagútba vezetett volna. A járművek által kibocsátott káros gázok, a zaj és a vibrációk hatása jelentős károkat tehetnek az erődítményben, tönkretennék a vár eredeti kinézetét és környezetét. Egy ilyen terv megvalósítása során az alagút kijáratánál is jelentős, felszíni munkálatokat kellene végezni a bekötőutak megépítésekor, ami ugyancsak meglehetősen megváltoztatná a Péterváradi vár alatti domborzatot. Le kellene dönteni több várfalat és sáncot, egy ősi temetőt is fel kellene túrni a Preradović utcai bekötőút kiépítése miatt. A várat és térségét mindenképp nemzeti kincsként kell kezelnünk, az az álláspont, amely szerint egy gyalogos-kerékpárhíd tönkretenné az erődítményt, illetve megépítése káros lenne arra nézve, egyszerűen nem megalapozott – emlékeztet az intézetigazgató nyílt levelében, aki kitért arra is, hogy a gyalogoshíd kiegészítő részeként megépítendő, a várkomplexumhoz felemelő liftek sem jelentenének veszélyt, ilyesmit számos, hasonló erődítménybe beépítettek már Európa- és világszerte, sehol sem voltak pusztító hatással az építményre. Sőt, ezek serkentik a gyalogturizmust, a várba kevesebb busz, kevesebb autó érkezik. Ez nagyon fontos manapság, a tömegturizmus idején, ha mindenki gépjárművel érkezne, lehetetlenség lenne befogadni minden csoportot. A Műemlékvédelmi Intézet igazgatójának véleménye szerint a gyaloghíd megépítése mindenképp indokolt lenne, eltérően a közúti híd, illetve útvonal létesítésétől. Annál is inkább, mert a 2015. januárjából származó, a vár védelmét szavatoló, minisztériumi elfogadásra váró döntésjavaslat előrelátja azt is, hogy a vár térségében a gépjárműforgalmat a lehető legkisebb mértékűre csökkentsék, azaz, hogy csak a kommunális és az elsősegély-szolgálat járművei számára legyen engedélyezett a közlekedés.