2024. március 29., péntek
VÍZILABDA – XXXIV. EURÓPA-BAJNOKSÁG

Következnek a spanyolok!

Keszthelyi-Nagy Rita gyorsan a franciák tudtára adta, ki az úr a medencében (Fotó: MTI)

Keszthelyi-Nagy Rita gyorsan a franciák tudtára adta, ki az úr a medencében (Fotó: MTI)

A Bíró Attila irányította magyar női vízilabda-válogatott a franciák felett aratott 16:3-as győzelemmel bejutott a budapesti, olimpiai kvalifikációs Eb legjobb négy csapata közé. Gurisattiék a szokásosnál több hibával játszottak, ám Franciaország ennek ellenére sem tudott komoly ellenállást tanúsítani. Magyarország a csütörtöki elődöntőben a görögöket viszonylag könnyedén búcsúztató Spanyolországgal találkozik majd. A negyeddöntő második mérkőzésén Oroszország ellentmondást nem tűrve lépett túl Olaszországon, Bianconiék az első félidőben még tartották a lépést Alekszandr Gajdukov lányaival, a térfélcserét követően azonban csak egy gólig jutottak, így esélyük sem volt a továbbjutásra. Oroszország eddigi legjobb mérkőzését játszotta a tornán, az elődöntőben sem lesz könnyű ellenük. A legjobb négy között a negyeddöntő első mérkőzésének továbbjutója, az eddig százszázalékos teljesítményt nyújtó Hollandia vár rájuk.

Szerbiának a helyosztón Németországot sem sikerült legyőznie, Dragana Ivković csapata ötméteresekkel 15:13-ra veszített a 11. helyért folyó párharc során, így az utolsó helyen zárta a kontinensviadalt. Milićevićéknek kezükben volt ugyan a mérkőzés, négy góllal is vezettek, az utolsó játékrészben azonban könnyelműen játszottak, a németek felzárkóztak, és 11 másodperccel a lefújást megelőzően egalizáltak, majd a büntetőpárbaj során is magabiztosabbak voltak.

Ma a férfitorna negyeddöntőjével folytatódik a program, Szerbiának a spanyolokon (17.30), Magyarországnak pedig az oroszokon (19.00) kell átverekednie magát” az elődöntőért. A másik két mérkőzés, az olasz–montenegrói és a horvát–görög párharc is izgalmasnak ígérkezik.