2024. április 19., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Dragana Milošević meglátogatta Alsó-Ausztria kulturális intézményeit

Az alsó-ausztriai kormány meghívására Dragana Milošević tartományi művelődési, tömegtájékoztatási és vallási közösségi titkár kétnapos látogatást tett Sankt Pölten városába. Ottlétekor számos kulturális intézményben járt, valamint kulturális együttműködést alakított ki képviselőikkel.

Fotó: Vojvodina.gov.rs

Fotó: Vojvodina.gov.rs

Johanna Mikl-Leitner alsó-ausztriai kormányzójával folytatott beszélgetése során Milošević bemutatta Vajdaság tizenkét kulturális intézményét, amelyeket a tartományi kormány alapított. Körvonalazta azok működési módszereit, finanszírozási modelljeit és az interregionális együttműködés lehetőségeit.
A titkár hangsúlyozta az alsó-ausztriai kormánnyal való szorosabb együttműködés lehetőségeit is, ebben az évben, amikor Vajdaság képviselteti magát a Duna Régió Közösségének elnökségében.

A Szerb Nemzeti Színház együttműködést hoz létre a Sankt Pölten-i Európa Balettel (Europaballett St.Pölten), amely 2021-ig lesz érvényben.
Milosević ellátogatott a Landestheater Színházba, és részt vett egy klasszikus zenei koncerten a Festspielhaus Központban.

Az alsó-ausztriai kulturális intézményekben látogatást tett még Zoran Đerić, a Szerb Nemzeti Színház igazgatója, Toni Ranđelović, a Szerb Nemzeti Színház balettvezetője és Lazar Jovanović, az Újvidék 2021 Alapítvány programigazgatója is.