2024. április 18., csütörtök
ZOMBOR

Szükség volt a hétvégén a téli szolgálatra

Az idei tél eddig megkímélte a várost a hóeséstől, a téli szolgálat ennek ellenére készültségben áll, és szükség esetén sózza a lefagyott utakat és utcákat, eltakarítja a jég súlya alatt letört ágakat és gallyakat az úttestről.

A híres zombori sétálóutca hátterében a csodálatos megyeházával (Fotó: Molnár Edvárd)

A híres zombori sétálóutca

A múlt vasárnap este a jegesedés miatt kivonult a szolgálat, hogy csúszásmentesítse az illetősége alá tartozó I. és II. fokú prioritást élvező útszakaszokat és utcákat. A sószórós teherjárművek Csonoplya, Monostorszeg, Bezdán, Gádor és Haraszti irányában, illetve a város környéki tanyáknál sózták az úttestet. Este nyolc órától éjfélig 13 tonna sót terítettek szét. Időközben a kis téli szolgálat az utcákon, tereken, kerékpárutakon, sétányokon gondoskodott a biztonságos közlekedésről.

A helyzetet bonyolította, hogy sok helyen a ráfagyott nedvesség súlya alatt ágak, gallyak törtek le a fákról, és veszélyeztették a közlekedésbiztonságot. Legsúlyosabb volt a helyzet a Csonoplyai úton, ahová a Zelenilo kommunális közvállalatnak több alkalommal is ki kellett vonulnia, miként a Filip Kljajić, a Makszim Gorkij és a Sikarában lévő Kiránduló utcába, hogy a munkások eltakarítsák a letöredezett ágakat.

Annak ellenére, hogy a téli szolgálat résen áll, a járművezetőket és a gyalogosokat óvatosságra inti, különösen az esti órákban, amikor elkezd lefagyni a nappal kicsapódott nedvesség.