2024. április 20., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Új edző, régi-új stílus Barcelonában

Quique Setién visszahozta a sokpasszos játékot Barcelonába (Fotó: Beta/AP)

Quique Setién visszahozta a sokpasszos játékot Barcelonába (Fotó: Beta/AP)

A Barcelona 1:0-s győzelmet ünnepelt a Granada ellen a La Liga 20. fordulójának zárómeccsén. Ezen a találkozón debütált a katalánok új vezetőedzője, a 61 éves Quique Setién, vele együtt pedig visszatért a rövid, sokpasszos játék is a gránátvörös-kékekhez. A címvédő 82%-ban birtokolta a labdát – mindez legutóbb a Guardiola-éra alatt fordult elő –, de csak az összecsapás utolsó harmadában szerzett gólt Lionel Messi révén. A Barcelona a győzelemmel ismét a tabella élére állt, de csak jobb gólkülönbsége miatt előzi meg a Real Madridot.

A Serie A-ban a Roma idegenben 3:1-re nyert, megerősítve negyedik pozícióját a táblázaton, a Juventus pedig kihasználta az Inter remijét, és Cristiano Ronaldo vezérletével 2:1-re bedarálta a Parmát. Az ötszörös portugál aranylabdás duplázott, és zsinórban hetedik meccsén tudott eredményes lenni a Zebráknál – erre legutóbb Trezeguet volt képes a torinóiaknál, még 2005-ben. Az Öreg Hölgy immár négypontos előnnyel vezet a Nerazzurri előtt. A harmadik helyen pillanatnyilag a Lazio tartózkodik. A fővárosi egyesület egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisainál, s amennyiben Milinković-Savićék megnyerik elmaradt találkozójukat, úgy az Intert megelőzve már közvetlenül a Juve mögött lesznek.

Franciaországban a kupaküzdelmek tizenhatoddöntőjében a Marseille és a Dijon is 5:0-ra nyert, a PSG viszont vért izzadt a Lorient vendégeként. Tuchel gárdája óriási fölényben futballozott, de csak a 80. percben jött a mindent elődöntő gól, amelyet Sarabia fejjel szerzett. A párizsiak így hozták a kötelezőt, s még az éppen bemelegíteni igyekvő Neymar és Mbappé is pihenhetett a padon.