2024. április 19., péntek
VÍZILABDA – XXXIV. EURÓPA-BAJNOKSÁG

Szerb–spanyol az elődöntőért

Tegnap az egyenes kieséses szakaszába lépett a Budapesten zajló olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság férfitornája. A nyolcaddöntő második mérkőzésén eldőlt, hogy – a várakozásoknak megfelelően – Szerbia a legjobb nyolc között Spanyolországgal találkozik majd. David Martín csapata 12:6 arányú vereséget mért a németekre, és mondhatni könnyedén lépett tovább. A szerbek az utóbbi időszakban zsinórban háromszor is kikaptak a spanyoloktól, ennek ellenére esélyesnek számítanak a szerdai találkozón, a játékosok elmondása szerint épp itt az ideje revansot venni.

Az már a nyolcaddöntő első mérkőzésén biztossá vált, hogy Olaszország ellenfele Montenegró lesz a folytatásban, Magyarországra Oroszország, Görögországra pedig Horvátország vár a legjobb nyolc között.

Ma a negyeddöntő párharcaival a lányok is megkezdik a ki-ki meccseket. A programban a magyar szövetség kérésére változás történt, Bíró Attila együttese nem 14.30-kor, hanem 19 órakor játszik Franciaország ellen. Keszthelyi Ritáék a csoportelsőséggel gyakorlatilag biztosították helyüket a legjobb négy között, a ma esti mérkőzés „formaságnak” számít, a csapat nyilván nem becsüli le az ellenfelet, de a minőségbeli különbség tudatában nem kell nehéz meccsre számítani. A Szlovákia–Hollandia összecsapás a magyar–franciához hasonló kaliberű, ám az orosz–olasz és a görög–spanyol egyaránt izgalmasnak ígérkezik. A szerbek változatlanul, 11.30-kor mérkőznek Németországgal a 11. helyért.