2024. április 19., péntek
ZOMBOR

Újabb kísérlet a Ziper eladására

Az újvidéki Gazdasági Bíróság tizenötödik alkalommal hirdette meg az újvidéki székhelyű Ziper Kft. zombori bevásárlóközpontjának eladását. Legutóbb tavaly november derekán történt kísérlet az ingatlan és a vele járó ingóságok értékesítésére, akkor 256,35 millió dinárra becsülték az értékét, de az árverést érdeklődés hiányában lefújták. Most az akkori ár feléért, 128,1 millió dinárért, vagyis csaknem 1,1 millió euróért kínálják.

Az újvidéki Alapfokú Bíróság épülete, amelyben a támadás történt

Az újvidéki Alapfokú Bíróság épülete

A Ziper Kft. bevásárlóközpontja Zomborban 2006 legvégén nyílott meg a Sztapári úton, szemben a KTC, a TUŠ és a MAXI cégek megamarketjeivel, ami a konkurencia tekintetében nem bizonyult legjobb ötletnek. Az egymás melletti bevásárlóközpontok elaprózták a zombori polgárok egyébként is szűkös vásárlóerejét, a szlovéniai TUŠ adta föl elsőként, épületébe a RODA cég költözött be. A horvátországi KTC-nek a hipermarketje mellett rendezvényterme, étterme, benzintöltő állomása, autómosója is volt, mégis képtelen volt megélni, épülete évek óta üresen áll. A Ziper három éven át tartotta magát, 2010 elején csődbe ment, ez az épület is üres. Közben a föltörekvő zombori Sinagoga magánvállalat is a közelben nyitott nagy alapterületű bevásárlóközpontot, amihez új objektumot épített.

Az elhagyatott hipermarketeken mintha rontás ülne, senki se bérli, senki se veszi meg őket.

Az újvidéki Gazdasági Bíróság immár tizenötödik alkalommal hirdette meg a Ziper Kft. eladását, ami során külön tételt képez a vágóhídi fölszerelés, a bevásárlóközpont kereskedelmi berendezése. A zombori objektum alapterülete meghaladja a 6500 négyzetmétert, az épület 2,5 hektáros parcellán áll.

A most meghirdetett árverést február 21-én bonyolítják le.