2024. április 20., szombat
ADAI JÓTÉKONYSÁGI ISKOLABÁL

Számítanak a szülők részvételére

Az adai Cseh Károly Általános Iskola megsegítésére már ötödik alkalommal rendez jótékonysági bált február 22-én, szombaton 19 órától Adán a Park Hotelben a Hope for School civil szervezet. A jótékonysági iskolabálra a belépőjegy 2200 dinárba kerül, magában foglalja a vacsorát és az italfogyasztást, valamint egy tombolát is. A jegyek elővételben január 25-étől vásárolhatók meg a hotel recepcióján. A vendégeket majd az adai Homokóra együttes szórakoztatja. Meglepetés zenekarként fellép még a szabadkai Night Cruisers Band, soraiban az adai származású Sóti Juli énekessel, valamint a helyi Bodros tamburazenekar – tudtuk meg Fehér Noémitől és Apró Tímártól, akik Kozma Zsuzsannával és Nataša Karanjaccal együtt szervezik már a kezdetektől a bált.

– A jótékonysági iskolabál szervezője továbbra is Hope for School civil szervezet, amelyet szerb és magyar nyelven is regisztráltunk Nada za školu és Remény az Iskoláért néven. A célunk, hogy a bálon az adai Cseh Károly Általános Iskola részére gyűjtsünk pénzt, amiből a gyerekek tanulási körülményeit igyekszünk javítani, ahogyan az elmúlt években is. Az elmúlt négy év alatt körülbelül négymillió dinárt gyűlt össze, amiből eddig megvalósult: 80 számítógép, 10 kivetítő, 6 laptop, 6 CD-lejátszó, 35 fehér tábla, 1 szkenner, 1 digitális fényképezőgép, a tornaterembe padlószőnyeg, tornatermi sporteszközök, a központi iskolaépület összes termébe függöny és függönytartó, 1 multifunkcionális nyomtató, valamint az alsós osztályok tantermeibe szekrények tárolódobozokkal a diákok számára – összegezte az eddigi jótékonysági bálok eredményeit Fehér Noémi és Apró Tímár.

– Reméljük, hogy a támogatóink, az adai iparosok továbbra is lelkesednek az ügyért, és nagyon szeretnénk, ha lelkesednének még a szülők, akiket öt éve próbálunk megszólítani ebben a közös ügyben. Ez nagyon jó alkalom arra, hogy közösen tegyünk az iskoláért együtt a szülőkkel, akik már a jegyvásárlással jelentős mértékben támogatnák ezt az ügyet. Azt szeretnénk, ha a gyerekek megsegítése érdekében a szervezők és a támogatók mellett a szülők is minél nagyobb számban csatlakoznának, hogy ez a jótékonysági bál tényleg a közösség összefogása legyen. Ezért szeretnénk, ha minél több szülő venne részt a bálon, hogy összekapcsolva a kellemes szórakozást és a hasznos jótékonyságot, hozzájáruljanak ahhoz, hogy jobb legyen a gyerekeknek. Ez ilyen egyszerű. Mi hiszünk benne, hogy tudunk valamit tenni az iskoláért, azért is kezdtük el szervezni a bált. Tőlünk ennyi telik, bízunk benne, hogy még sokáig tudjuk csinálni. A cél, hogy élvezetesebbé és könnyebbé tegyük a gyerekeknek az oktatást és az iskolában eltöltött időt – közölték a szervezők, akik hozzátették, hogy aki nem kíván bálozni, de szeretné támogatni a kezdeményezést, annak az adományait a civil szervezet alábbi folyószámlaszámára várják: 160-497943-47 BANKA INTESA. Az érdeklődők a jótékonysági bálról tájékozódhatnak a Hope for School civil szervezet Facebook-oldalán is.