2024. április 20., szombat
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Útmutatás az új évre

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Tehát itt vagyok a megbeszélés szerint. Szeretném, ha most a komplett hármas előrelátást használnánk, a cigány kártyát, a tarot kártyát és a Ji csinget. Az egyéves horoszkóp-előrelátást jobban szeretem születésnaptól születésnapig, így ajánlotta ön is máskor.

– Igen, így a legjobb. Meg fogjuk nézni, hogy mi az, amit hátra kell hagyni, amivel már nem kell foglalkoznia. Ezután megnézzük, hogy mi maradt még meg a múltból, amivel ebben az évben is foglalkoznia kell. Utána jöhet a kérdés, hogy milyen lehetőségek, esetleg jutalmak várnak önre, de ami még lényegesebb, mi a legfontosabb feladata ebben az évben. Segítségül rákérdezünk, hogy mi az, vagy ki az, vagy milyen viselkedés az, ami segít, s honnan jön a veszély. No meg nem feledkezünk meg arról sem, hogy milyen kérdései, vágyai vannak önnek, s mi lesz azokkal.

– Nagyon jó, kezdjük is mindjárt. De én nagyon kíváncsi vagyok, jöhetnek-e előbb a konkrét kérdések?

– Miért is ne? Mi az ön legfontosabb kérdése?

– Hát az, hogy milyen sikeres leszek az új munkahelyemen, ahol egy hónappal ezelőtt helyezkedtem el. Sokat tudok-e keresni, meg leszek-e elégedve, a többiek meg lesznek-e elégedve velem, sokáig dolgozom-e itt, lesz-e valamikor másik munkám, amit jobban szeretnék...

– Jó, jó, vegyünk egy kis levegőt, nem kell ennyi kérdést feltenni egyszerre! Tehát nézzük a mostani munka sikerét erre az évre. Először megnézzük a Ji csingből, mert ez javaslatot is ad egyben, azután pedig kivetjük a cigány kártyát. Most előveszünk három pénzérmét, s ezek segítségével megkapunk két hexagramot. Szóval, koncentráljunk most erősen a kérdésre, vagyis milyen lesz az új munkahely ebben az évben? Nos, a hatszor feldobott pénzérmék a következőket mutatják: az első hexagram a 20-as számú, neve KUAN, amely a tisztánlátást, figyelmet jelenti. Ez a kezdetet jelöli, s ennek a hexagramnak a következő a jelentése: mielőtt cselekszik, pontosan kell tudnia, látnia, mit mikor tesz és miért. Előítéletmentesen kell cselekednie, személytelenül. Lássa önmagát is, másokat is és sorsa alakulását is úgy, mintha Isten szemével látná. Tekintsen úgy a dolgokra, mintha csak úgy fentről szemlélné, csak figyelné, érzések és gondolatok nélkül, ne élje bele magát, legyen csak szemlélő, s látni fogja pontosan az útját. Ha így szemléli a dolgokat, akkor meg fogja látni, hogy merre vannak kis utacskák, ösvények, amelyek segítenek kiküszöbölni az akadályokat, s azt is tisztán látja, hogy melyek az akadályok, hol, miért és mikor fordulnak elő. Ön a jelen pillanatban még nem látja jól, nem látja reálisan a dolgokat, s pont arra int ez a hexagram, hogy váltson nézetet, más szemszögből kell figyelnie a dolgokat.

– Nahát, ez szinte hihetetlen! Ön nem is tudja, hogy milyen munkáról van szó, milyenek a gondolataim, s minden szó száz százalékban igaz.

– Nos, a Ji csing már ilyen. A világirodalom egyik legrégibb és legfontosabb írásos emléke, amely több évezredes bölcsességeket őriz. Másképpen a változások könyvének, az ősi kínai jóskönyvnek hívják, s a Bibliával és Koránnal együtt ez a legtöbbször lefordított és forgatott könyv a világon. Nézzük azonban, mi jön ezután, hogyan fognak változni a dolgok. Tehát a második hexagram a 12-es, melynek a neve PI, jelentése pedig a megrekedés, a diszharmónia.

– Ajjaj, nem sok széppel kecsegtet ez a jelentés!

– Nézzük, mit mond erre az öreg kínai bölcs, ahogyan egyesek tiszteletből nevezik e könyvet. Az Ég és a Föld eltávolodik egymástól, sok probléma jelentkezik, nem úgy mennek a dolgok, ahogyan szeretné az ember. Ám ilyenkor azt kell tudni, hogy ez egy próbatétel az „igaz embernek”. Az „igaz embernek” azt az embert nevezi e könyv, amilyenek kell, hogy legyünk, aki becsületes és türelmes marad, aki jó úton jár. Tehát amikor a dolgok megrekednek, nem szabad mindenáron erőltetni, nem szabad túlságosan alkalmazkodni se, megszokni se, hanem meg kell védenie magát, s szép csendesen megvárni, hogy a sötétség elmúljon. Virradás előtt van mindig a legsötétebb. Tehát állja ki a próbát, mert azután javulnak a dolgok. Ezek szerint nagy sikerre és nagy fizetésre, nagy népszerűségre nem számíthat, de a munka meg tud maradni. Fontos, hogy az első hexagram üzenetét komolyan vegye, s valójában változtassa meg a nézeteit, fogja fel másképpen a dolgokat. Ha ez sikerül, akkor a próbatétel is könnyebb lesz.

– Úgy látom, nem sikerül...

– Nézzük most, hogy mit mutat a cigány kártya, mivel bővíti ki ezt az alapdolgot. Az első sor a múltat jelenti, s itt is segített másokon, s ez egy gondtalanabb és boldogabb időszak volt az ön számára. Jelen pillanatban ön kap segítséget, ez a munkalehetőség felszabadulást és örömet kellene hogy hozzon, de önben bizonyos szomorúság és bizonytalanság bujkál. Az elkövetkező időszakban tényleg ott a felsőbb szintű látás, az égi segítség, a megtisztulás, a magasabb szintre lépés. Az év második felében pedig ott a megpróbáltatás, a nehézség, esetleg külső beavatkozás és megtévesztés, de ha tartja magát ahhoz, ami le van írva, akkor ott lesz a kiút. Az is mutatkozik, hogy ha meg tudja tartani a hitét és ha magasabb szintről szemléli a dolgokat, az átsegíti a nehézségen, amikor pedig elengedi magát, átadja magát a bánatnak, a kedvetlenségnek, az lehúzza önt. Ingadozást mutat a kártya, ilyen lesz az ön hozzáállása is a munkához. Most pedig megnézem, mit mutat a tarot kártya, nemcsak a munkahelyével kapcsolatban, hanem általában mit tanácsol. Tehát az első kérdés az, mit kell a múltban hagynia. A bot királynő jelenik meg. Ez az önállóság, a saját akarat kifejezése, az, hogy eddig egyedül döntött, s most ennek vége. Jelen pillanatban hallgasson jóakaróira, így tud jobban boldogulni. Nézzük, mi maradt még vissza a múltból, amivel most is kell foglalkozni! A hetes kehely lap jött ki, ami az illúziókat, valótlan, csalóka örömforrásokat mutatja, s ami azt üzeni, hogy sokkal reálisabbnak kell lenni, minden életterületen. Tehát ezt kell folytatni. Most nézzük, mi a legfontosabb új feladat? Ó, a sorskerék jött ki! Ez a nagy arkánum lapja, ennek van a legnagyobb jelentősége. Itt egy nagy sorsfordulatról van szó. Eddigi életformájának vége, teljesen új kötelezettségek, lehetőségek, feladatok és ajándékok várnak önre. Nehéz most félelmét legyőzni, de tudnia kell, hogy ez a fordulat szükséges és jót tesz. Ha ragaszkodik a régihez, a régi életformához, akkor a sors löki arrébb, s közben ön el is eshet. Tehát haladjon, forduljon, menjen az útján, nem szabad leállni. Milyen lehetőség, ajándék vár önre? Szabadság, gyermekes örömmel tudja majd megélni a dolgokat, új kezdetek jönnek. Ez még a tapasztalatlanság időszaka, tanuljon, s fedezze fel minden egyes lépésben az örömet. Baráti támogatása és családi segítsége is lesz.