2024. április 26., péntek

Nem gyártanak hajókat

A munkások hiányát a monostorszegi Brodoremont is megsínylette

A monostorszegi Brodoremont hajógyár 1876-ban épült, jelenleg a térség legrégebbi hajógyára. A nyugat-európai állandó ügyfelek számára a monostorszegi hajógyár volt az a hely, ahol minőségi és modern hajókat építtettek. Manapság alig készítenek hajókat.

A 2007-es év volt a legsikeresebb a hajógyár szempontjából, ekkor 150 alkalmazott dolgozott az üzemben. Abban az évben négy új hajót építettek a holland piac számára, emellett több mint harminc hajót javítottak a magyar, a szerb és a horvát piacnak. A gyárban több mint 2000 tonna alapanyagot dolgoztak fel az év során.

A csőd után 2014 óta a hajógyár Vip csoport tulajdonába került. Jelenleg nyolc hajó és egyéb úszólétesítmény van nagyjavításon a gyárban, közülük az egyiket 1871-ben bocsájtották vízre a Dunán.
– Jelenleg javításokat, felújításokat végzünk. Vannak gázszállító tartályhajóink, tolóhajóink, uszályaink, de még két hajóra számítunk Horvátországból. Egy katonai hajót várunk, illetve egy múzeumi járműről, egy gőzhajóról is folytatunk tárgyalásokat, amelyeket felújítunk – nyilatkozta a RTV-nek Srđan Čanković, a monosterszegi hajógyár igazgatója.

Az utóbbi években új csarnokot építettek a hajógyárban, új eszközöket és hegesztőgépeket vásároltak a termelékenység növelése érdekében.
– Az egyik legmodernebb gép, de egyben legdrágább is a plazmavágó berendezésünk – mondta Nenad Forgić, az üzem egyik alkalmazottja.
– Azért választottam ezt a szakmát, mert ez számomra könnyű munka. Azonban szeretném folytatni a tanulmányaimat, mert mindezek ellenére nem látok benne jövőt – mondta Adam Mrvićin hegesztő.

Az utóbbi években a hajógyártás háttérbe szorult. A legnagyobb probléma a jó szakemberek hiánya, akik tudásukat és készségeiket számos nyugat-európai piacra magukkal vitték.
– Nincs elég ember az új hajók építéshez, mindössze negyvenkét–ötven alkalmazottal dolgozunk – mondta Ivan Pašić, a Brodoremont gyár termelési vezetője.

A monostori hajógyárral ellentétben a bezdáni hajógyár Miroslav Reljanović horvát állampolgár tulajdonában van, és azt egy szerb társaságnak adják bérbe, akik azonban nem kívántak nyilatkozni.