2024. április 19., péntek

Többet és finomabbat

Kishegyes községben beindult a népkonyhaprogram – Az önkormányzat növelte a rászorulók étkeztetésére szánt összeget – Még jelentkezhetnek rászorulók a programra

Kishegyes községben a korábbi években már november során megkezdődött a népkonyhaprogram, amely keretében a rászorulók heti három alkalommal kaptak egy tál meleg ételt. A mostani szezonban technikai nehézségek miatt a program elindítása késett, de még az év vége előtt sikerült megkezdeni az ételosztást, számolt be lapunknak Fontányi Andor, a Vöröskereszt kishegyesi községi szervezetének titkára.

Az idei szezonban már heti 5 alkalommal osztanak egytálételt (Lakatos János felvétele)

Az idei szezonban már heti 5 alkalommal osztanak egytálételt (Lakatos János felvétele)

– Az eddigi évektől eltérően most 8 hónapon át fog tartani a program, és heti 5 alkalommal fogunk 180 adag egytálételt kiosztani Kishegyes község területén. Ez igen fontos változás, mert idáig csak hat hónapon keresztül tudtuk meleg étellel ellátni a szükségben szenvedő embereket, és csak heti három alkalommal. Fontos megemlíteni, hogy az étel minősége is nagy mértékben javult, amit a felhasználók pozitív visszajelzései is igazolnak – mondta el Fontányi, majd arról is beszámolt, hogy az ételt két forrásból biztosítják. Tíz alapélelmiszert a Szerbiai Vöröskereszt biztosít, Kishegyes község önkormányzata pedig egy nagyobb összeggel támogatja a népkonyhaprogramot.

– Nagyon hálásak vagyunk az önkormányzatnak, mert a korábbi évekhez képest szinte megháromszorozta a népkonyhaprogramra szánt összeget. Főként ennek köszönhető, hogy gyakrabban tudunk minőségesebb meleg ételt biztosítani a rászorulóknak – fogalmazott a titkár.

A Vöröskereszt kishegyesi községi szervezete egy saját konyha kialakításán is dolgozik. Ez azért fontos, mert így még színvonalasabban tudják ellátni a rászorulókat. A konyha épülete felújítás alatt áll, jelenleg is folyik a munka, tudtuk meg Fontányitól. A tervek szerint április végére elkészül, és utána ott készülhet a népkonyhára szánt étel.

A Vöröskereszt községi szervezetének titkára végezetül azt is elmondta, hogy jelenleg még nincs teljesen kihasználva népkonyha teljes kapacitása. Ez azt jelenti, hogy még jelentkezhetnek azok a rászorulók, akik szeretnének egytálételt igényelni. A népkonyhára a Kishegyesi Szociális Központban lehet jelentkezni.