2024. április 18., csütörtök
XIV. FÉRFI EB

Negyedórás rövidzárlat

Sagosen az első negyed órában három, összesen hét gólt vágott a magyaroknak (Fotó: Beta/AP)

Sagosen az első negyed órában három, összesen hét gólt vágott a magyaroknak (Fotó: Beta/AP)

36:29-es vereséget szenvedett Magyarország Norvégiától Malmőben, a svéd–osztrák–norvég rendezésű férfi kézilabda-Eb-n, a II. középdöntős csoport 1. fordulójában. Gulyás István legénységének ezután már nem fér bele több vereség, ha meg akarja tartani reményeit az elődöntőre – igaz, maga a középdöntős szereplés is hatalmas siker a fiatalokkal teletűzdelt csapattól.

Ha az Izland elleni csoportmeccs bravúros második félideje a magyarok legjobb fél órája volt a tornán, elmondható, hogy a Norvégia elleni első félidő a csapat messze legrosszabb periódusa lett. A skandinávok az első tíz-egynéhány percben valósággal legázolták a magyarokat, illusztrációnak néhány adat: az első magyar gólra (Máthé) hat, az első magyar védésre Székelytől húsz percet kellett várni, és a 24. percben lőttek a magyarok először sorozatban két gólt. A 20:12-es félidei eredmény után nemigen lehetett bízni a feltámadásban, és bár Ligetváriék 23:19-re is feljöttek, a meccs zárószakaszában a skandinávok újra elléptek, és kényelmes előnnyel diadalmaskodtak.

Eredmények, középdöntő, 1. forduló, I. csoport: Spanyolország–Csehország 31:25, Horvátország–Ausztria 27:23, Németország–Fehéroroszország 31:23. A sorrend: Spanyolország és Horvátország 4, Németország és Ausztria 2, Csehország és Fehéroroszország 0 pont. A következő fordulóban (ma): Spanyolország–Ausztria, Horvátország–Németország, Csehország–Fehéroroszország. II. csoport: Szlovénia–Izland 30:27, Norvégia–Magyarország 36:29, Svédország–Portugália 25:35. A sorrend: Norvégia és Szlovénia 4, Portugália és Magyarország 2, Izland és Svédország 0 pont. A következő fordulóban (vasárnap): Norvégia–Svédország, Magyarország–Szlovénia, Izland–Portugália.