2024. március 29., péntek

Adósságba lépett a Boreli cipőgyár (is)

A Köztársasági Adóhivatal megjelentette a legtetemesebb pénzösszeggel tartozó adósainak listáját, a vállalkozók megszaporodása a nem kívánatos névjegyzéken aggasztó méretek ölt.

A zombori lista élén a Boreli Cipőgyár áll, az egymilliárd 42 millió dináros adóhátralékával, ezzel az összeggel a 34. helyet foglalta el az adóhivatal országos feketelistáján. A Zombort érintő adósságrangsorolás további helyén a Zastava haszonjárműgyár áll 700 millió dináros tartozásával, ezt követi a Graničar Gakovo részvénytársaság 532 milliós mínusszal, majd az Aleksa Šantić részvénytársaság 522 millió dináros adóssággal, mindettől már szerényebb a Kračun – Rion, a hűtőrendszerek gyártásáért és felszereléséért felelős társaság a 33,7 millió dináros elmaradásával.

A jelenleg is aktív adósok között a lista felsőbb részét a Rebrača ügyviteli központ vezeti 198 millió dinárral, majd a Ponest Kft. következik 60 millióval, és ezután jön a Blue View a 27.7 millió dináros tartozásával.

A fizetségben elmaradók között több vállalkozót is találunk, az adóhivatal 12.89 millió dinárt vár a veszélytelen hulladék összegyűjtésével foglalkozó kerényi Igor Vile-től, félmillió dinárral kevesebbet Božidar Ivančević ügyvédtől, 10 millió dinárt pedig a haszonállat-üzlettel foglalkozó Kadira Vejselović kiskereskedelmi vállalattól, a KV promettől.

A lista alsóbb részein található cégek, vállalatok és vállalkozók 5 és 10 millió dinár közötti összegekkel tartoznak.