2024. április 20., szombat
ZOMBOR

A város közlekedésbiztonsági tervei

A híres zombori sétálóutca hátterében a csodálatos megyeházával (Fotó: Molnár Edvárd)

A híres zombori sétálóutca

A város közlekedésbiztonsági tanácsa tavalyhoz, illetve az előző három évhez hasonlóan az idén is a legfiatalabbakra helyezi a hangsúlyt a biztonságos közlekedés érdekében. Az újszülöttek számára 200, gépkocsiba szerelhető babaülést biztosít. Az idén is kapnak a szülők kerékpárra szerelhető biztonsági ülést, az óvodások és az elsős tanulók pedig biztonsági fölszerelést. Bezdánban, Regőcén és Őrszálláson az iskoláknál sebességmérő jelzőberendezéseket szerelnek föl.

A tervek szerint az idén elkészül a Vajdasági utca és a Sztapári út kerékpárútjainak terve, folytatódik a kerékpárosok biztonsági eszközökkel történő fölszerelése.

Az érettségizőket az idén is veterán autókkal viszik az érettségi bálba. Az elemisták számára közlekedési versenyt tartanak, a végzős középiskolásoknak pedig más községekkel egyetemben közlekedésbiztonsági képzést biztosítanak a Nemzeti Járművezetői Akadémián.

Mindemellett a város közlekedésbiztonsági tanácsa az idén is fölszerelés adományozásával támogatja a közlekedési rendőrséget.