2024. április 23., kedd

Ötvenéves a Bunjevačko Kolo

Jövő szombaton rendezik meg a Nagy Bunyevác Prélót

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepli a Bunjevačko Kolo Horvát Művelődési Központ. A jubileum kapcsán szervezett gazdag rendezvénysorozatról Željka Vukov, a Bunjevačko kolo Horvát Kulturális Központ igazgatóbizottságának tagja csütörtökön egy sajtótájékoztató keretében számolt be.

– A központ termében szombaton 18 órai kezdettel előadást szervezünk Hogyan jött létre a Bunjevačko Kolo címmel, melyen Naco Zelić, Grgo Bačlija, Bela Ivković és Ružica Šimić szólalnak fel. Az est folyamán bemutatásra kerül Zvonimir Sudarevićnek a Bunjevačko Kolo fennállásának 30. évfordulójáról készített filmje. A művelődési műsor keretében fellép a központ irodalmi-színművészeti köre, illetve a Prelje női énekcsoport is – részletezte az igazgatóbizottsági tag.

Lazar Cvijin, a Bunjevačko Kolo Horvát Kulturális Központ elnöke a szervezet munkásságáról beszélt a média képviselőinek.

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

– Művelődési egyesületként működünk, a város egyik olyan szervezete vagyunk, amely mára mintegy 350 tagot számlál. Tagjaink között sok a gyermek és a művészetet kedvelő felnőtt. Büszkék vagyunk örökségünk megőrzésére, az évek során sok városi műsort támogattunk. A már megszokott műsorainkon kívül idén új programokat is szervezünk, melyekről majd időben beszámolunk. Annyit elárulhatok, hogy monográfia készül a központ 50 éves munkásságáról, és a fellépésekre új viseleteket csinálunk – mondta Lazar Cvijin.

Tanja Dulić igazgatóbizottsági tag a Nagy Bunyevác Préló rendezvényt jelentette be a sajtótájékoztatón.

– A vendégeket jövő szombaton 19 órától várjuk rendezvényünkre az Ivan Sarić Műszaki Középiskola tornatermében, az ünnepség 20 órakor veszi kezdetét. A látogatók részt vehetnek a Préló szépének megválasztásában, aki egy aranydukátban és más ajándékokban részesül. A tombolajáték ezúttal is gazdag nyereményeket tartalmaz, a sorsolás éjfélkor kezdődik. Az esten fellép a Nagy Préló Tamburazenekar, valamint a Hajo, a Ravnica, a Biseri és a Ruže együttesek – mondta Tanja Dulić.