2024. március 29., péntek
KISHEGYES, BÁCSFEKETEHEGY

Aláírásgyűjtés egy buszjáratért

Január 5-én megszűnt a menetrend szerinti Szeged–Bácsfeketehegy autóbuszjárat, amelyet a Sutrans és a Severtrans vállalatok üzemeltettek.

A járat megszűnése elsősorban a Szegeden tanuló diákokat érinti, de gondot okoz mindazoknak, akik nem rendelkeznek gépkocsival, és rendszeresen átjárnak Szegedre. A Szeged–Bácsfeketehegy autóbuszjárat visszaállítása érdekében a kishegyesi Szó-Beszéd lap aláírásgyűjtésbe kezdett. Az akciót támogatja a kishegyesi és a bácsfeketehegyi helyi közösség is.

A Szó-Beszéd arra kéri az érintett buszvállalatokat, hogy állítsák vissza a Szeged–Bácsfeketehegy járatot, még ha csökkentet járatszámmal, vagy megemelt jegyárakkal is. Kérjük, aláírásával adjon hangot véleményének mindenki, aki támogatja ezt az elképzelést. A petíciót a kishegyesi és a bácsfeketehegyi helyi közösségekben lehet aláírni, munkanapokon január 16-a és 23-a között, 7 óra 30 perctől 14 óra 30 percig. Január 17-én, pénteken 17–19 óráig írhatják alá a támogatók. Az aláíráshoz szükséges a személyi igazolvány is.