2024. április 23., kedd

Jöhetnek a fagyok, eshet a hó

A Zentai Kommunális és Lakásügyi Közvállalat folyamatos ügyeletet biztosít

A Zentai Kommunális és Lakásügyi Közvállalat feladatai közé tartozik a téli szolgálat is, amelynek során kezelik a jegesedést és eltúrják a havat.

Az időjárás ezen a télen egyelőre nem okozott komolyabb fennakadást (Máriás Endre felvétele)

Az időjárás ezen a télen egyelőre nem okozott komolyabb fennakadást (Máriás Endre felvétele)

Bár ezen a télen hó még nem esett, és a nagyobb fagyok is elkerültek minket, a kommunális vállalat felkészült a hideg és csapadékos télre is. Bodó József, a vállalat igazgatója elmondta, hogy a munkások négy váltásban, hat-hat órát dolgoznak, ha ez szükséges.

– Az ügyelet folyamatos, az embereink olyan dinamikával végzik a munkát, ahogy arra szükség van. Ha kell, akkor az egymást követő váltások mind folytatják a megkezdett tevékenységeket: sóznak, tisztítanak a hozzánk tartozó területeken. Minden csoportnak van kisgépe és hóekéje is, illetve egy utánfutó, amelyről a sót vagy a homokot szórják. A kommunális vállalat feladatkörébe csak a városközpontban lévő járdák, a bicikliutak és a zebrák tartoznak, azzal, hogy a kerékpárutakat a Tornyosi úton és a Fermin felé vezető szakaszon is mi rendezzük. Erősebb hóeséskor az embereink eltúrják a havat, de ilyen ezen a télen egyelőre nem volt. Nagyobb fagyok esetén sót vagy homokot szórunk le, illetve kalcium-kloridot használunk. Utóbbi egy folyékony vegyszer, amelynek előnye, hogy a sóval ellentétben mínusz hét fok alatt is használható, nem rontja a járművek alját, illetve nem piszkol, ami az üzletek és az irodák szempontjából fontos – hangsúlyozta a Zentai Kommunális és Lakásügyi Közvállalat igazgatója.