2024. április 19., péntek
TEREMFOCI – SZENTTAMÁS

A legtömegesebb téli rendezvény

A szenttamási sportcsarnokban december 21-én indult a többhetes újévi labdarúgótorna, amelyet a szervezők Jovica Jole Tešić-emléktornára kereszteltek át, amivel tisztelettel adóznak a nemrégiben elhunyt sportmunkás, labdarúgó és klubvezető emlékének. A csoportküzdelmek pénteken, január 3-án fejeződtek be, az elődöntőket és a döntő mérkőzéseket szombaton játszották le.

A négy kategóriából háromban szenttamási csapatok győztek, a tornagyőztes együttes csapatkapitánya, Boris Bodonji pedig kifejtette, a torna az egyik legjobban megszervezett rendezvény a község területén: „Minden játékos élvezte az ilyen jól megszervezett és kiváló technikai körülmények között zajló összecsapásokat. Az elmúlt néhány hét alatt igazából egyetlen kifogást sem hallottam senkitől, ami egyúttal azt bizonyítja, hogy a szervezők az idén is mindent megtettek a mérkőzések zökkenőmentessége érdekében.”

A tornát az első naptól kezdve óriási érdeklődés övezte, négy korcsoportban mintegy 80 csapat nevezett be, ebből 25 felnőttcsapat. Szenttamáson immár negyedik éve szervezzük meg a tornát, a környékünkön rendezett hasonló jellegű megmérettetések viszont sajnálatos módon megszűnnek. 17 versenynapon 250 mérkőzést láthatott a közönség, ami valóban nagy szám” – mondta Todor Šimpraga szervezőbizottsági tag, aki kiemelte, a rendezvénynek ezúttal is volt humanitárius jellege, hiszen a tombolán befolyt összeget jótékonysági célokra fordítják.

A torna legjobbjai, felnőttek: Boris Bodonji (legjobb játékos), Miloš Andrić (legjobb kapus), Miroslav Živojinov (gólkirály).

Eredmények, pionírok, a 3. helyért: Front Liners–Hajduk 2:1. Döntő: Szenttamás I.–Zotrix 1:1 (büntetőkkel 2:1). Serdülők, a 3. helyért: Milumi–Da Mi Jo Trending 4:0. Döntő: Joletovi Šampioni–Komšije 2:1. Veteránok, a 3. helyért: VMR Alatnica–Leteći Holanđanin 5:2. Döntő: Berlinger Haus–Mladost 1:1 (büntetőkkel 2:1). Felnőttek, a 3. helyért: Gradina Sistem–VMR Alatnica 2:1. Döntő: Kraljevina Srbija–Fortuna 2:1.