2024. április 19., péntek
TEREMFOCI – SZABADKA

A Šeki Enterijeri a csúcson

A szabadkai Šeki Enterijeri Real Impex csapatának győzelmével ért véget a 47. újévi kispályás labdarúgótorna a sétaerdei sportcsarnokban. Ezzel a közönség szimpátiáját élvező csapat 2010 és 2015 után harmadszor nyerte meg a tornát.

Az idén 24 csapatot felvonultató torna zárónapján előbb a gyerektorna helyosztóira került sor. A 2012-ben született labdarúgó-palánták fináléjába két szabadkai együttes, a Spartacus és az Aréna jutott. A győztes kilétéről egyetlen találat döntött, amelyet a Kék Galambok soraiból Borkov szerzett, így a Spartacus minimális győzelemmel megnyerte a tornát. A 2010-es korosztály döntőjében igazi drámát láthatott a sportcsarnokot megtöltő közönség. Az Aréna és a Szabadka összecsapása húsz percet követően 1:1-es döntetlenre állt (gólszerzők Jurak, illetve Prčić), így jöhettek a büntetők. Az első hat sorozatban egyik csapat sem hibázott, majd a hetedik és a nyolcadik szériában a kapusok tündököltek. Végül a nyomást az Aréna játékosai bírták kevésbé, egyet hibáztak, a Szabadka csapatából pedig Fazekas kíméletlenül értékesítette a büntetőt, és ezzel 8:7-es győzelemhez juttatta csapatát.

A felnőttek bronzmérkőzésén a várt csata elmaradt, ugyanis a trebinjei Bemix néhány órával korábban az adai teremtornán játszott döntőt (és nyert), és nem tudott komolyabb ellenállást tanúsítani a szabadkai-tavankúti NTM Čikerijával szemben (2:5). A döntőben is elmaradtak a szokásos izgalmak, miután a Šeki Enterijeri Real Impex 7:1 arányban jobbnak bizonyult az újvidéki Lampone Meridian csapatánál. A mérkőzés után kihirdették a torna legjobbjait: a gólkirályi címet Aleksandar Zolnaić (Došlov) szerezte meg, a torna legjobb kapusa Dušan Vukoslavović (Šeki) lett, ahogy a torna legjobb játékosa is a bajnokcsapat soraiból került ki, Veselin Guberinić személyében. A tornagyőztes csapat 400 000, a második 100 000, a harmadik 50 000 dinárt vihet haza.

Dejan Vuković, a szabadkai sportszövetség titkára elégedetten nyilatkozott a torna színvonaláról: „Magas színvonalú tornát láthattunk az elmúlt egy hónapban, amit a közönség is díjazott, hiszen nem csak a döntő napján töltötte meg a sportcsarnokot. Két korosztály számára újra megszerveztük a gyerektornát, amely idén már 14 csapatot számlált. A jövő bajnokainak nagy élményt jelentett ennyi ember előtt játszani.”