2024. március 29., péntek

Biztosra utazni

Letétfizetési kötelezettség az idegenforgalmi ügynökségeknek

Január végéig minden turisztikai ügynökségnek fel kell zárkóznia az őket érintő új törvények módosításához, mert az év eleje óta új szigorítások léptek életbe, melyek elsődleges célja az utazni vágyók védelme. Az utazási irodákat négy csoportba osztják január 1-jétől, aszerint, kinek mennyi utasa volt az elmúlt 12 hónapban. Az első csoportba azok tartoznak, akiknek 1000 ügyfelük volt, a másodikba, akik 1000–5000 klienssel dolgoztak, a harmadik csoportba azok kerülnek, akiknek 5000 és 10 000 között van az utasok száma, akiknél pedig 10 000-nél több személy jelentkezett idegenforgalmi szolgáltatás igénylésére, a negyedik csoport tagjává válnak – mondta Aleksandar Seničić, a Yuta (Idegenforgalmi Ügynökségek Nemzeti Szövetsége) igazgatója.

Ez a fajta osztályozás új kötelezettségeket, de újításokat is tartalmaz. A turisztikai ügynökség bezárása esetén a kliensek kártérítést is kaphatnak, az első csoportba tartozó ügynökség 200.000 eurót, a másodikba tartozó 250.000, a harmadikba tartozó 350.000, a negyedikbe tartozó pedig 400.000 eurót köteles fizetni az ügyfeleknek.

A turisztikai ügynökségeknek letétet is kell hagyniuk a bankszámlájukon, ezt minden hónap végén ellenőrzi a megbízott szerv. A letét nagysága ugyancsak csoportonként változik, az első csoportban ez az összeg 2500 euró, a másodikban 5000, a harmadikban 7500, a negyedikben pedig 10.000 euró.

A jövőben a turisztikai ügynökségek vezetőjének, illetve annak, akinek a neve alatt szabadalmaztatták az utazásokat biztosító társaságot, B2-es nyelvvizsgát kell tennie valamilyen idegen nyelvből, legalább három év szolgálati idővel kell rendelkeznie a turizmus területén, de immár egyetemi végzettségre is szüksége lesz, valamint természetesen egy megfelelő üzlethelyiségre.

Seničić szerint a turisztikai ügynökségek jelentős része elégedetlen az új szabályokkal, a jövőben mindegyiknek nagyobb anyagi fedezettel kell rendelkeznie a letét és a prémiumbiztosítás miatt is.

– Nem hinném, hogy bármelyik ügynökség maradéktalanul elégedett ezekkel a módosításokkal, az utasok száma alapján felállított osztályzási rendszer szerintem nem megfelelő, viszont mindez mellett hiszem, hogy az új szabályzások hozzájárulnak az ügynökségek felelősségteljesebb és megbízhatóbb működéséhez.