2024. április 20., szombat

Kiültették az első fenyőket

Kezd benépesülni a város önkormányzata és a Zelenilo kommunális közvállalat által kijelölt karácsonyfapark, ahova a lakosság kiültetheti a szükségtelen, gyökeres karácsonyfáit, újévi fenyőit. Ezeket a földlabdával együtt árusított örökzöldeket ugyanez a közvállalat forgalmazza, vagyis egy környezetvédelmi folyamatot tart fenn – gondot visel az eladott fenyők további sorsáról.

A Slaviša Vajner Čiča utca és az újszelencsei kiserdő között kijelölt területen az elsők között ültette el karácsonyfáját Dušanka Golubović polgármester asszony és Antonio Ratković polgármester-helyettes. A park megnyitásának napján mintegy húsz zombori család élt a lehetőséggel és szabadult meg környezetbarát módon karácsonyfájától, egyben támogatva az erdősítést is.

A parkban, amely a továbbiakban is munkanapokon 7 és 15 óra között áll a lakosság rendelkezésére, a polgárok saját maguk, vagy a közvállalat dolgozóinak segítségével elültethetik feleslegessé vált karácsonyfájukat. Bejelentkezni a 063/11-26-513-as mobiltelefonszámon lehet.