2024. április 20., szombat

Elektronikus jegymegfizettetés a buszokban

Folytatódik a közbeszerzési pályázat a Városi Közlekedési Közvállalatban

A 021.rs beszámolója kitér arra, hogy a vonatkozó tenderre kifogás érkezett még miellőtt felbontották volna az ajánlatokat, de ettől függetlenül a folyamatot nem állították le.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

A hírportálnak a városi tömegközlekedési közvállalat illetékese elmondta, hogy a panasz miatt a folyamatot le is állíthatták volna a fellebbezési eljárás befejezéséig, de mivel a közbeszerzést szabályozó törvény lehetővé teszi azt, hogy a folyamat emiatt ne szakadjon félbe, úgy döntöttek, hogy folytatják azt. Egy tavaly ősszel lefolytatott eljárás során már eldőlt, hogy mely cégek biztosítják majd a buszokban felszerelendő, 105 elektronikus szerkezetet, amelyek segítségével mobiltelefonos jegyfizetési lehetőséget biztosítanak az utasok számára. A portál emlékeztet arra, hogy a városi tömegfuvarozónak immár nyolcadik nekifutása ez az elektronikus jegymegfizettető rendszer beszerzésének terén, most úgy tűnik, hogy 65 millió dinár értékben szerzik be a rendszerhez szükséges berendezéseket, és hogy ezeket – egyelőre – csak a belvárosi vonalakon alkalmazzák majd.

Nem közlekedik a 6A busz

A közvállalatból közölték, hogy a városi útügyi igazgatóság döntésével összhangban mától – ideiglenesen – nem közlekedik a belvárostól Adice városrészig, illetve a Veternikig közlekedő busz. A Városi Vízművek megbízásából építik a Begecs peremvárosi falu vízellátását biztosító vezetékrendszert, a munkálatok miatt forgalomkorlátozás lépett érvénybe, ezért nem közlekedhet a busz az adicei Veterniki és Duna utcákban.