2024. április 19., péntek

Kétszáznál is több építkezés Újvidéken

A Gradnja.rs hírportál felmérése szerint Újvidéken 2020-ban továbbra is növekvőben van az építkezések száma, az adatok azt mutatják, hogy 205 helyszínen folynak majd munkálatok.

Az idén folytatódik az ingatlanépítési mutatók növekedése a tartományi székvárosban (Dávid Csilla felvétele)

Az idén folytatódik az ingatlanépítési mutatók növekedése a tartományi székvárosban (Dávid Csilla felvétele)

A múlt évben fellendülés volt tapasztalható az ingatlanépítés terén, az idei évben pedig a legújabb felmérések szerint folytatódhat ez a tendencia. Jelenleg 102 helyszínen folynak munkálatok, ezeken a pontokon a tervek szerint 4200 lakás épül majd.

– 2019-ben összesen 200 aktív építkezést regisztráltunk, ezek közül 98 építkezés két évvel ezelőtt is aktív volt, a múlt év során pedig 102 új helyszínen kezdődtek meg a munkálatok – olvasható a Gradnja.rs hírportál felméréseiben.

A jelenleg is folyamatban lévő építkezések keretében a lakóépületekben átlagban 37 lakás épül, ami jelentős növekedés 2018-hoz képest.

A felmérések szerint Újvidéken tavaly összesen 7500 lakás megépítésén folytak munkálatok, de mivel az esetek többségében több fázisban valósítják meg a kivitelezést, ezért csak a folyamatban lévő munkálatokat tekintették mérvadónak. Ebből kifolyólag az adatok eltérhetnek a valós számoktól, hiszen vannak olyan, nagyobb építkezések, amelyeken már négy éve folynak munkálatok. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy az ingatlanépítés emelkedő irányt mutat.

A múlt évben nem csupán a lakóépületek építésének terén mutatható ki növekedés, hanem az infrastrukturális beruházások terén is – olvasható a Gradnja.rs hírportálon.

A Tudományos-Technológiai Park, a Vajdasági Rádió és Televízió új épülete és a zene- és balettiskola megépítése is a befejező fázisába érkezett. A tervek közül nem valósult meg az Igazságügyi Palota, a BioSens Tudományos Intézet, az új, városi stadion megépítése, valamint a Vajdasági Klinikai Központ komplexumának a befejezése.