2024. április 18., csütörtök

Tűz volt Törökkanizsán

Migránsok melegedtek egy lakatlan házban

A migránsok nemcsak Magyarkanizsán, Horgoson és Martonoson vannak jelen, hanem úgy tűnik, meleg helyet vagy legalábbis födelet keresnek a fejük felé a hidegben másutt is.

Szombaton délben arról érkezett hír, hogy egy törökkanizsai, lakatlan házban tűz ütött ki. A házban migránsok húzódtak meg, és vélhetően az általuk rakott, a melegedést szolgáló tüzet nem oltották el távozáskor, ami aztán lángokra lobbant és továbbterjedt. A gyors tűzoltósági beavatkozásnak köszönhetően megfékezték a lángokat, így a ház nem vált a tűz martalékává. Újhelyi Nándor, a törökkanizsai községi képviselő-testület elnöke elmondta, hogy nem új keletű problémával állnak szemben.

– Amióta a migránsok jelenléte fokozottabb, a problémák is azok. Ebben a hidegben menedéket keresnek maguknak, valószínűleg ez történt ebben a lakatlan, magántulajdonban lévő házban is, amely egykoron kocsma volt. Napról napra szembesülünk azzal, hogy birtokba veszik azokat a házakat, amelyekben nem lakik senki, de nem egy olyan esetről tudni, amikor lakott házaknál is próbálkoztak, hátha ott meghúzhatják magukat a hideg elől. Arról, hogy itt a hívatlan vendégek a tüzet nem oltották el, lakossági bejelentés érkezett, és a tűzoltók gyorsan reagáltak is, időben megfékezve a továbbterjedést. A rendőri jelenlét folyamatos Törökkanizsán, de sokan vannak az érkezők, akik Keresztúr környékén például szinte az összes lakatlan házat már felderítették – mondta Újhelyi Nándor.

A migránsok a hideg elől menekülnek éjszakára egy-egy házba, ez viszont az első eset ott, hogy távozván nem oltották el rendesen a tüzet. Szerencsére nagyobb baj nem történt, a gyors lakossági és tűzoltói reagálásnak köszönhetően.