2024. április 25., csütörtök

Dél-afrikai ellenfél Györének

Györe László tegnap hajnalban megtudta, hogy az aucklandi torna 2. fordulójában a 22 éves és a ranglistán 92. dél-afrikai Lloyd Harris lesz az ellenfele. A nyurga afrikait tíz napja láthattuk, amikor az ATP-kupa 1. fordulójában megszorította és három játszmára kényszerítette Dušan Lajovićot. Györe és Harris még nem játszottak, a kemény borítás pedig Harrisnak jelent némi előnyt.

Györe egyébként megtartotta a ranglista 40. helyét. Novak Đoković 520 pontra közelítette meg Nadalt, Lajović 27., vagyis az Australian Openen kiemelt lesz, Filip Krajinović 41., Miomir Kecmanović feljött az 53. helyre, Fucsovics Márton pedig négyet javított, és most 66.

Babos után szerencsés vesztesként jutott táblára Nina Stojanović is, ám a magyar játékos Adelaide-ben, a szerb pedig Hobartban veszített az 1. fordulóban.

Megtartották az Australian Open ma kezdődő selejtezőjének sorsolását. A férfiaknál négy szerbiai, a nőknél négy szerbiai és két magyar lesz versenyben. Nikola Milojević a japán Taro Daniellel, Viktor Troicki az amerikai Bradley Klahnnal, DaniloPetrović a francia Enzo Couacaud-val, Peđa Krstin a szlovák Martin Kližannal, Aleksandra Krunić a cseh Tereza Martincovával, Natalija Kostić a kolumbiai Maria Osorióval, Olga Danilović Jovana Jakšić-Jovićtyal, Bondár Anna a cseh Barbora Krejčíkovával, Jani Réka pedig az amerikai Alexandra Kiickkel kezd.