2024. április 24., szerda

A középiskolásokra vadászik a krokodil

A szerbiai utcákon megjelent drog hatalmas veszélyt jelent a fiatalokra

A szakemberek szerint a középiskolás korosztály fiataljai általában a baráti körük rábeszélésére, feltűnési vágyból, vagy kíváncsiságból próbálják ki a kábítószereket. A legnagyobb veszélyt jelentik a szintetikus drogok, mivel viszonylag olcsó és könnyen beszerezhető kábítószerekről van szó.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szerbia utcáin is megjelent a krokodil nevű drog. A szer nagyon erős szöveti károsodásokat okoz a használóknál, innen kapta nevét.

Dejan Kovačević, a szerbiai bűnügyi rendőrigazgatóság vezetője a Szerbiai RTV műsorában elmondta, hogy nemrégiben csak a vranjei és surdulicai orvosok gyors reakciójának köszönhetően sikerült megmenteni egy 16 éves lány életét. A fiatal a krokodillal adagolta túl magát. Ez a kábítószer jelenleg a legveszélyesebbnek számít Szerbiában a bűnügyi rendőrigazgatóság vezetője szerint. Kovačević egy Hódságon történt esetről is beszámolt. Mint mondta, itt 2-3 hete egy 17 éves lány vesztette életét drogtúladagolás miatt.

A bűnügyi rendőrigazgatóság vezetője elmondta, hogy a hatóságok erőteljes harcot folytatnak a drogfogyasztás ellen, és 2019-ben rekordmennyiségű, 7,33 tonnányi narkotikumot foglaltak le.