2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA – XXXIV. EURÓPA-BAJNOKSÁG

Görög lecke a nyitányon

A magyar férficsapat edzése (Fotó: MTI)

A magyar férficsapat edzése (Fotó: MTI)

Vasárnap délelőtt a női torna csoportküzdelmeinek 1. fordulójával elrajtolt a budapesti, olimpiai kvalifikációs vízilabda-Európa-bajnokság. A szerb lányokra már a nyitányon nehéz feladat várt, Dragana Ivković együttese a torna egyik fő esélyesének számító Görögország ellen kezdte meg szereplését a magyar fővárosban, s a papírformának megfelelően nagyarányú vereséget (26:7) szenvedett. A csapat legeredményesebbje – a várakozásoknak megfelelően – az Olaszországban idegenlégióskodó Jelena Vuković volt három találattal. A szerbek számára a negyeddöntőbe jutás tekintetében a szlovákok és a horvátok elleni csoportmérkőzésnek lesz jelentősége, a jóval erősebb játékerőt képviselő görögök, oroszok és magyarok ellen inkább a gyakorlásra helyezi a hangsúlyt Ivković szövetségi kapitány: „Az előző Európa-bajnokságokon már korábban sor került a fontos találkozókra, a csoportkör elején lejátszottuk a sorsdöntő mérkőzéseinket, így a torna előrehaladtával, az erősebb ellenfelek ellen már nem tudtunk javítani. A sorsolás most kedvező volt számunkra, két első meccsünkön hozzászokhatunk a környezethez, az Eb hangulatához, aminek majd később, az igazán fontos mérkőzéseken lesz jelentősége.”

A magyar lányok Horvátország ellen ugrottak tegnap este medencébe, a találkozó lapzártánk után ért véget, a csapatok képességeinek ismeretében azonban borítékolható volt a hazai siker.

A női torna 2. fordulójára ma kerül sor, Szerbia Oroszországgal mérkőzik (14.30), míg Magyarország ellenfele Szlovákia lesz (19.00).

Eredménynek, nők, 1. forduló, A csoport: Szlovákia–Oroszország 2:31, Görögország–Szerbia 26:7. B csoport: Franciaország–Spanyolország 6:15, Németország–Olaszország 4:13.