2024. április 25., csütörtök
SPORTHÍREK

Dennist megverték

KERÉKPÁROZÁS

Meglepetéssel indult az országútikerékpáros-szezon, a hagyományos évindító ausztrál időfutam-bajnokságon ugyanis Luke Durbridge, a Mitchelton-Scott specialistája 18 másodperccel megverte a szám sorozatban kétszeres világbajnokát, Rohan Dennist. Durbridge, aki szeptemberben Yorkshire-ben több mint három percet kapva Dennistől 13. lett a vb-n, ezúttal erősebbnek bizonyult, fokozatosan növelte előnyét a 37,5 kilométeres pályán, és 48,6 kilométeres átlaggal nyert (46:18 perc).

A sokszor önfejűséggel vádolt, konfliktusairól is ismert Dennis az elmúlt évben szezon közben távozott csapatától (Bahrain-Merida), most az egyébként is bombaerős Ineosnál kötött ki kétéves szerződéssel. A sikeres idényrajtot produkáló Durbridge a Mitcheltonnál Peák Barnabás csapattársa lesz, a fiatal magyar tehát személyében is a legjobbaktól tanulhat majd.

NBA

Harden legrosszabb napja…

Érzelmekben is bővelkedett az Oklahoma és a Houston mérkőzése, amelyen két helyet cserélt klasszis lépett pályára. A Houston legjobbja a meccsen épp a Thundertől érkező Russell Westbrook (34) volt, míg az OKC-nél a tavaly még Rocketset erősítő Chris Paul kezdett irányító poszton. Westbrook az excsapat ellen nyújtott maradandó teljesítmény ellenére a vesztes oldalon állt, a Gallinari (23) vezette Thunder fölényesen verte (113:92) a jobb mérlegű Houstont (25/12), amelynél hiányoztak a liga kimagaslóan legponterősebb játékosának, James Hardennek a kosarai. A szakállkirály ugyanis negatív rekordot döntött: 17 pontja a szezon legrosszabb egyéni produkcióját jelentette – ami csak a 38,5-es átlaghoz képest alacsony szám…

Keleten két főcsoportgyőzelemre esélyes gárda, a Philadelphia és a Boston csapott össze, a házigazda 76ers az utolsó negyedben döntötte el a találkozót (109:98). A rájátszásért küzdő Detroit magasembere, Andre Drummond a szezonban hatodszor mutatott be 20/20-as dupla duplát (28 pont, 23 lepattanó), de ez is kevés volt a Cleveland ellen (hosszabbítás után 112:115).

LABDARÚGÁS

Újra edzésben a lányok

A Szuperliga őszi bajnokai, a Spartacus labdarúgónői tegnap kezdték meg a felkészülést a bajnokság tavaszi részére. Több játékos saját válogatottjával edzőtáborozik, így ők később, január 20. körül csatlakoznak az együtteshez. A csapat február 6-áig a városi stadionban készül, majd a fiúkhoz hasonlóan a lányok is Antalyába utaznak edzőtáborba, ahol 17-éig tartózkodnak. Törökországban négy bajnokcsapat, az osztrák St. Pölten (február 1.), a Ferencváros (február 6.), a norvég Lillestrøm (február 12.) és a moszkvai CSZKA (február 16.) vár a szabadkai együttesre. A szerb Szuperliga február 22-én folytatódik, amikor a Spartacus a zimonyi Sloga vendége lesz.

TORNYOS – SAKK

Kis Bicskei csökkentette hátrányát!

Az új játéknapot követően Kis Bicskei Vendel fél pontra csökkentette hátrányát Brindza Dezsővel szemben a tornyosi bajnokságon. Kis Bicskei mindkét partiját megnyerte, előbb Tomislav Malackónál, majd Kocsis Gábornál is jobbnak bizonyult. Ugyanakkor, bár Brindza könnyedén megnyerte Kaszás György elleni partiját, a második játszmájában Bartha Áronnal szemben csak döntetlent ért el. Remek napot fogott ki Márkus Tibor, aki Saša Kovačić és Lőrincz László legyőzésével immár egyedül áll a harmadik helyen, és még egy elmaradt partija is van.

Eredmények, 7. forduló: Bacsa–Kocsis 0:1, Kőrösi–Ašković 0:1, Piri Molnár Gábor–Kalmár 0:1, Kovačić–Márkus 0:1, Lőrincz–Bartha remi, Brindza–Kaszás 1:0, Malacko–Kis Bicskei 0:1. 8. forduló: Kocsis–Kis Bicskei 0:1, Kaszás–Malacko 0:1, Bartha–Brindza remi, Márkus–Lőrincz 1:0, Kalmár–Kovačić 1:0, Ašković–Piri Molnár Gábor 0:1, Bacsa–Kőrösi 1:0.

A pillanatnyi élcsoport: Brindza 6,5, Kis Bicskei (–1) 6, Márkus (–1) 5,5, Kalmár 5, Bartha és Ašković 4,5 pont stb.