2024. április 25., csütörtök

Robotok és hologramtanárok

Mladen Šarčević szerint a technológiai újdonságoknak köszönhetően érdekesebbé válnak a tanórák

Robotok, virtuális valóság és a tanárok hologramos vetületei – ezek az újdonságok kerülnek be a következő években a szerbiai iskolák tantermeibe – nyilatkozta Mladen Šarčević oktatásügyi miniszter. A tárcavezető szerint a technológiai újdonságok a kínai NetDragon vállalattal megkötött szerződésnek köszönhetően fognak megvalósulni.

– A robotok és a hologramtanárok nem fogják helyettesíteni az igazi tanárokat, a virtuális valóság sem fogja felváltani a tankönyveket. Ezek csak segédeszközök, amelyeknek köszönhetően érdekesebbek lesznek a tanórák – szögezte le az oktatásügyi miniszter. Mint kiemelte, az első lépés a Tudomány népszerűsítési központ léthozása lesz Belgrádban, a Tanítóképző Kar épületében.

A következő hónapban megérkezik a felszerelés Kínából, amelyet a NetDragon vállalat adományoz a szerb oktatási intézményeknek. A központ február végéig megkezdi a munkát, az első látogatói a pedagógiai karok és szakfőiskolák hallgatói lesznek, akik megismerkedhetnek az új technológiával. A második fázisban a kínai vállalat egy fejlesztőközpontot fog nyitni Belgrádban.

 (fotó: espreso.rs)