2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Solskjær a kiütés után is mosolyog

A Unitednek esélye sem volt városi riválisa ellen (Fotó: Beta/AP)

A Unitednek esélye sem volt városi riválisa ellen (Fotó: Beta/AP)

A Manchester United 3:1-es vereséget szenvedett városi riválisa, a Manchester City ellen az angol ligakupa elődöntőjének első felvonásán. Pep Guardiola csapata egy félidő után Silva és Mahrez gólja, valamint Pereira öngólja után már 3:0-ra vezetett a Vörös Ördögök ellen, a szépítés pedig csak Rashfordnak köszönhetően jött össze a 70. percben. A City a játék minden elemében felülmúlta az MU-t, Sterlingék továbbjutása pedig még akkor sem igazán forog veszélyben, ha a ligakupában az idegenben lőtt gólokat nem számolják a párharcokban. Sokatmondó és jelzésértékű az is, hogy a vendégek fanatikusai az Old Traffordon a „Solskjær, maradj!” rigmust kántálták. A United norvég vezetőedzője a mixzónában a csúfos kudarc után is a rá jellemző mosollyal értékelte a találkozót, bár ezúttal a babaarcú gyilkos is elismerte, hogy az első félidőben mutatott produkció a szezon legrosszabbja volt. Az angol ligakupában tegnap lapzárta után a Leicester és az Aston Villa esett egymásnak, a visszavágókra pedig január végén, 28-án és 29-én kerül sor.

Franciaországban sem pihennek az első ligás együttesek. A galloknál a ligakupa még csak a nyolcaddöntős fázisnál tart, itt a Reims emberhátrányban védekezte ki a rendes játékidőt a Strasbourg ellen, majd a tizenegyespárbajban 4:2-re legyőzte ellenfelét. A Lille, a Lyon és a PSG tegnap este lépett pályára.

Mané lett az év legjobb afrikai labdarúgója

A Liverpool szenegáli támadóját, Sadio Manét választották az év legjobb afrikai labdarúgójává. A csatár az afrikai szövetség (CAF) keddi, hurghadai gáláján kapta meg az elismerést. Mané tavaly Bajnokok Ligáját nyert a Liverpoollal, hazája válogatottjával pedig döntőt játszott az Afrikai Nemzetek Kupáján. A szavazás során klubtársát, az egyiptomi MohamedSzalaht, illetve a Manchester City algériai szélsőjét, RijadMahrezt előzte meg. Mané az elmúlt három esztendőben dobogós volt a voksoláson, amelyet most először nyert meg. A szavazáson a CAF 56 tagszervezetének szövetségi kapitányai és technikai vezetői vettek részt.