2024. március 29., péntek

Mozgalmas évet zárt a kishegyesiek lapja

Hétvégén került sor a Szó-Beszéd rajpályázat díjátadójára

Egy igen aktív éven van túl a Szó-Beszéd, a kishegyesiek lapja. A helyi jellegű újság kéthavonta jelenik meg, s beszámol a falu aktuális dolgairól.

A rajpályázat legjobbjai (Tóth Péter felvétele)

A rajpályázat legjobbjai (Tóth Péter felvétele)

A szerkesztőség emellett rendezvények szervezésében is részt szokott venni, a tavalyi évben pedig aktívan kivették részüket Kishegyes újratelepítésének 250. évfordulója megünnepléséből. A lap gondozásában egy monográfia jelent meg, amely a Kishegyes 250 címet viseli. A könyv a falu múltját és jelenét mutatja be, különös hangsúlyt fektetve a helyi értékek ismertetésére. A Szó-Beszéd szerkesztősége több könyvbemutatót is tartott, és a nagy érdeklődés miatt hamarosan megjelenik a második, bővített kiadása.

A helyi lap a fiatalok irányába is igyekszik nyitni, ezért a tavalyi évben az internetes jelenlétre is nagyobb hangsúlyt fektettek. Ez egyrészt a lap online verzióján keresztül, másrészt pedig a facebookos profiljukon keresztül valósul meg. Az év végén a legkisebbeket célozták meg egy rajpályázattal, ami az Ady Endre Kísérleti Általános Iskolával együttműködve valósult meg. A Rajzoljuk meg a legszebb karácsonyfát című rajzpályázatra ovisok és általános iskolások jelentkezhettek, és amint a pályázat címéből is kiderül, karácsonyfát kellett rajzolniuk. A pályázat iránt nagy volt az érdeklődés, közel negyven pályamű érkezett be, amiket szakzsűri értékelt. Az ünnepélyes díjátadásra most hétvégén került sor az általános iskola galériájában. A beérkezett pályaművekből készült kiállítás megnyitója után Csőke Márk, a lap főszerkesztője adta át a díjakat a legjobbaknak. A zsűri hosszas megfontolás után a következő döntést hozta: az óvodások kategóriájában Hegedűs Lili lett az első, az első és második osztályosok közül Kormányos Dorina, a harmadik-negyedik osztályosok közül Földi Krizsán Kitty, az ötödik-hatodikosok közül Paróczi Viktor, a hetedik és nyolcadikosok kategóriájában pedig Tóth Sára. A legszebb alkotások belekerültek a Szó-Beszéd karácsonyi számába is. A díjátadón Csőke Andrea zongorázott.