2024. április 19., péntek

Újra állandó munkaviszony az oktatásban

Mladen Šarčević oktatási, tudományos és technológiai fejlesztésügyi miniszter bejelentette, hogy hamarosan kiírják a pályázatokat az oktatásügyben határozatlan idejű munkaviszony létesítésére. A pályázat a megüresedett munkahelyekre vonatkozik, illetve azokra, melyeket ideiglenesen, határozott időre töltöttek fel tanárokkal vagy más személyzettel.

A minisztérium közleménye szerint Šarčević találkozott a Szerbiai Oktatásügyi Szakszervezet, a Szerbiai Tanügyi Munkások Szakszervezeti Uniója, a Tanügyi munkások Szakszervezete és a Függetlenség ágazati szakszervezeti képviselőivel, akiknek kifejtette, hogy a következő időszak az újrafoglalkoztatásról szól majd, azoknak az oktatásügyi munkásoknak az alkalmazásáról, akik a 2014/15-ös tanévtől várnak a határozatlan idejű munkaviszony létesítésére. A miniszter ezúttal is hangsúlyozta, hogy az oktatásban kiváló és motivált alkalmazottakra van szükség.

A szakszervezeti képviselők egyetértettek abban, hogy régóta vártak erre a lépésre, és támogatják a minisztérium kezdeményezését. Bejelentették, hogy a következő időszakban az oktatás további fejlesztésén fáradoznak majd.