2024. április 20., szombat

Györe a 2. fordulóban

Györe László tegnap Dohában az 1. fordulóban három játszmában múlta felül az olasz Lorenzo Sonegót, amivel pályafutása 40. ATP-győzelmét aratta. A zentai teniszező pompásan kezdett, és 4:0 után rutinosan nyerte az első játszmát. A gyöngébb második után Györe a harmadikban megint nagyon jól játszott, 5:0-ra húzott el, és a 2. fordulóban a francia Pierre-Hugues Herbert-rel mérkőzik.

Sikeres volt a másik két szerbiai is. Filip Krajinović breakparádés meccsen nyert a brit Kyle Edmund ellen. A zombori játékos ötször veszítette el az adogatást, de hétszer nyerte el a britét, és a 2. fordulóban a spanyol veterán Fernando Verdascóval játszik, aki ellen 1:0-ra vezet. Miomir Kecmanović is kivágta a rezet az ausztrál Jordan Thompson elleni sikerrel. A 20 éves belgrádi a következő fordulóban a francia veterán Jo-Wilfried Tsongával mérkőzik, és nem lesz esélytelen. A három szerbiaihoz csatlakozott Fucsovics Márton is. Az amerikai Frances Tiafoe feletti győzelme szép eredmény, és a litván Berankis meg a török İlkel meccsének győztese következik.

A franciák feletti győzelemmel Szerbia válogatottja csoportelső lett az ATP-kupában, és egyenes ágon jutott a negyeddöntőbe, amelyben a két legjobb második helyezett egyike lesz az ellenfél. DušanLajović gyöngén kezdett Benoît Paire ellen, de a második játszmában breakhátrányból fordított, végül mégis vereséget szenvedett. Novak Đoković sem remekelt, hisz kilenc breaklabdával szembesült Gaël Monfils ellen. Mindet hárította, a saját három alkalmát viszont kihasználta, és látszólag fölényes győzelmet aratott. A párosok meccsén Đoković és Troicki kisebb meglepetésre felülmúlta a tapasztalt Mahut, Roger-Vasselin kettőst. Szerbián kívül már negyeddöntős Oroszország, Nagy-Britannia és Ausztrália, ma pedig még spanyol és horvát továbbjutás várható. A két legjobb másodikra Belgium, Ausztria és Franciaország a legesélyesebb.