2024. április 20., szombat
NBA

Felemás szerb hétvége

Kellemetlen pofont kapott Washington DC-ben a Denver, amely 16 pontos lemaradásból (57:41) kapaszkodott vissza, ám gyenge utolsó negyeddel mégis kikapott (128:114) a keleti főcsoport hátsó régiójában tanyázó Wizardstól. Nikola Jokić magához képest szerény produkcióval szolgált (14-10-4), igaz, kiosztott néhány látványos gólpasszt. A Nuggetsnél csak Jamal Murray (39) játszott nagyot, ami döntő hátránynak bizonyult a kiegyensúlyozott házigazdával szemben. A Nuggets jelenleg harmadik nyugaton, és stabil helye van az első négyesben.

Egy győztes mérkőzés után ismét kikapott a Sacramento, a Kings az utóbbi időben éledező New Orleansszal szemben maradt alul újabb thriller-végjátékban (115:117), hazai parketten. Nemanja Bjelica közel volt hozzá, hogy a meccs hőse legyen. 111:115-nél faulttal együtt vágott be egy triplát, a pluszponttal pedig egyenlített, ekkor 4 másodperc állt az órán, ám a rutinos Reddick egyetlen másodperccel a dudaszó előtt eldöntötte a találkozót. Bjelica 12-10-es dupla duplával zárt, Bogdanović ismét pihent izomhúzódás miatt (árulkodó adat, hogy a Sac 0/6-os mutatóval áll, ha ő nincs a pályán).

A Memphis a szezonja legnagyobb győzelmét aratta Los Angelesben, ahol 140:114-re verte a bajnokesélyes Clipperst. Az utóbbi időben általában mellőzött Marko Gudurićminimális esélyt kapott, 3 perc alatt 1-1 lepattanó és gólpassz jött össze a szerbnek.